Макаби Тел Авив си осигури участие в Лигата на конференциите

...
Макаби Тел Авив си осигури участие в Лигата на конференциите
Коментари Харесай

Бивш футболист на Лудогорец поведе Макаби Тел Авив към елиминациите

Макаби Тел Авив си обезпечи присъединяване в Лигата на конференциите и през пролетта. Това стана факт след победа с 2:1 над исландския Брейдаблик като посетител в среща от петия кръг в група В.

С успеха в Копавогур Макаби събра актив от 12 точки и е непреклонен на едно първите две места, които дават право на присъединяване в елиминационната фаза.

Точни за успеха на представителя на Израел бяха Дан Битон и Еран Захави. Бившият състезател на Лудогорец Битон откри резултата в 35-ата минута, а в 82-рата Захави оформи крайния резултат.

Между двата гола на гостите прецизен за Брейдаблик бе Гисли Ейолфсон. 29-годишният халф обаче бе изпъден от игра в последните секунди на срещата поради втори жълт картон.

Макаби води в класирането в група В, като има две точки повече от белгийския Гент, който по-късно през днешния ден приема украинския Зоря Луганск. Брейдаблик е на последното четвърто място в групата без точка и без шансове за продължение напред.

Победителят от всяка група се класира непосредствено за осминафиналите, до момента в който отборите, приключили на второ място, играят в 1/16-финали против тимовете, останалите трети в групите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР