Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, говори за разделението в

...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, говори за разделението в
Коментари Харесай

Сираков: С Мъри няма какво да ни делят

Мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков, приказва за разделянето в клуба, дългът към Национална агенция за приходите, Станимир Стоилов, а също така призна, че Левски е имало оферта на стойност 2,5 млн. евро за Хосе Кордоба от съветски клуб. Той показа, че е оптимист, че до Общото заседание може да има обединяване в Левски. 

„ Денят не беше доста прекрасен, тъй като се изля дъжд. Радвахме се на отлична посещаемост, все пак. Изиграхме приказен мач – най-силното ни показване напролет. Трябва да отчетем, че Ботев Враца е добър тим, с добър треньор. Жалкото е, че нашите футболисти не се научиха да вкарват повече голове в такива мачове ”, стартира Сираков.

„ Няма причина да ни бъде отхвърлен лиценз. Проведохме ползотворни срещи с управлението на Национална агенция за приходите. Единственият проблем на Левски е Национална агенция за приходите. За жал, организацията беше оставена на опашката. Платиха се над 4 млн. Лева лицензионни отговорности, които щяха да ни изядат главата. Никой не желае да убива длъжника си, в случай че вижда, че длъжникът работи добре. За предходната година Левски има над 18 млн. оборот. Това е най-живият клуб сигурно ”, продължи той.

„ Мисля, че не можем да кажем дали имаме огромни упования за акциите. Има интерес. След осъществяване на Общото заседание ще имаме действителна визия за размера на интереса ”.

„ Най-нормалното е Иво (б.а Ивков) да не е благополучен от сходно развиване на нещата. Ще разполага в един миг с по-малко средства. Този проблем допреди един месец не стоеше на дневен ред. Тогава на дневен ред беше договорката. Този проблем с акциите съм го обсъждал пред 3-4 месеца. Не сме предприемали тази стъпка, тъй като предстоеше прекачване на собствеността. Сега ни се наложи да действаме бързо. Смятаме, че това е един от най-лесните способи да влязат в клуба свежи пари. Всяка стотинка от продажбата на акции ще отиде за Национална агенция за приходите ”.

„ Във всяко едно семейство има другия по избрани въпроси. На мнение съм, че нещата, които касаят бъдещето на клуба, би трябвало да се преглеждат в кухнята ”, сподели още той пред Българска национална телевизия. 

„ Промени постоянно могат да настъпят. Аз нямам личностни разлики с Иво. По доста въпроси мислим еднообразно. Винаги съм предпочитал, когато хората, които работят с мен гледат в посоката, в която виждам аз. Когато гледат в друга посока, това малко ме нервира. Аз виждам в положителното бъдеще на Левски. Сигурно и той гледа по същия метод, само че очевидно се разминаваме в посоката ”, съобщи той на въпрос дали изпълнителният шеф може да бъде освободен на Общото заседание. 

„ Проведох доста сериозен диалог с Мъри. Прекалено доста се спекулира по тази тематика. Продажбата на тези футболисти (б.а. Краев и Кордоба) въобще не стоеше на дневен ред. Имахме оферта за Кордоба за 2.5 млн. от съветски клуб. Собственик на този клуб е човек, който е от близкия кръг на Путин. Нямахме никаква гаранция, че ще си получим парите. Даже коментирахме този въпрос в Национална агенция за приходите. На тях им настръхнаха косите. Предупредиха ни, че е рисково. Сключваме контракт, заплащат ни, футболистът е отпътувал за Русия и ни подреждат да върнем парите. Няма да продаваме на живот и гибел нашите футболисти. От доста време насам футболистите на Левски имат избрана цена, стойност. Това е най-важното нещо за един клуб. Те костват много пари. Ако тръгнем да приказваме по какъв начин ще си разпродаваме тима, ще вземем 30% от действителната им цена. Ще продадем футболист, в случай, че получим това, което считаме, че коства ”, разкри Сираков.

„ Ако наподобявам на Бащица – може да ме приемеш подобен. Аз не се усещам. В момента Левски безусловно е скъсал с този модел. Ако зависи от мен мястото на Стоилов е обезпечено в идващите няколко години. Последното, което може да стои на дневен ред, е разлъка с Мъри. Той и преди е имал предложения. Разчитам и имам вяра, че ще продължим да работим дружно още дълги години ”, сподели притежателят на „ сините ”.

„ Има още доста точки да се разиграват. Левски би трябвало да си заслужи на терена класирането за Европа. Ако играем като през вчерашния ден, няма да имаме проблем ”, показа още Сираков.

„ Стигна се дотук от неприятно и недалновидно ръководство. Не съм прокурор да показвам виновниците с пръст. Лошо ръководство – това е истината. Мисля, че от нас се свърши доста работа. От всички в клуба. Левски има сериозна цена, има капитал. Най-големият капитал на един клуб са футболистите и последователите. Ние и в двете посоки сме най-развиващия се клуб в България. Сега пътят пред Левски е изчистен и явен. Имаме да се оправим с голямо предизвикателство – Национална агенция за приходите, само че ще се оправим и с него ”.

„ В Левски може да се реализира обединяване. Не ми е прелестно да знам, че някои почитатели са зад мен. С Мъри няма какво да ни разделят. Искам всички почитатели да бъдат зад Левски, не желая да ми скандират името. Името ми е скандирано на всеки един мач, в който съм играл за Левски. Искам всички почитатели да са зад Левски, да скандират имената на нашите футболисти, да скандират името на треньора. Те са основните настоящи лица на клуба. Благодарение на работата на Мъри финансовия запас в тима е по 10 ”,

„ Пресконференцията във вторник е по избор на Мъри. Утре ще се разберем. Мисля, че ще има такава конференция. И на него му се струпаха доста нерви през последните месеци. Надявам се на победа в идващия кръг в Кърджали ”, приключи Сираков
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР