Мажоритарните избори, каквито са президентските, олицетворяват идентификацията на хората. Това

...
Мажоритарните избори, каквито са президентските, олицетворяват идентификацията на хората. Това
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Радев за първи път ще играе в мач, който не е уговорен! Ще вкара дебата в по-примитивна форма

" Мажоритарните избори, каквито са президентските, въплъщават идентификацията на хората ". Това сподели психологът Росен Йорданов пред " Фокус ". По думите му този избор дефинира какви желаеме да бъдем отсега нататък, форма на ирационално търсене на облика, който би трябвало да представим пред себе си и пред света.

" Президентската конкуренция ще погълне парламентарните избори като динамичност, отношение и фокус. По-силно и мощно е психичното въздействието на облиците по отношение на концепциите и полезностите. Тази борба на облиците и на това, по какъв начин желаеме да се виждаме, ще се окаже изключително значима за развоя и на парламентарните избори ", добави той. Росен Йорданов предвижда, че ще се сблъскат разнообразни облици, като даде образец с тримата съществени претенденти Анастас Герджиков, Лозан Панов и сегашния президент Румен Радев.
свързани новини59836на 16.09.2021
" Първоначалните усещания, които идват от произхода на всеки един от тях, ще бъдат сменени с тези, които ще забележим. А всеки един от гласоподавателите, колкото и да е привързан, той е предразположен на въздействие. Смятам, че проф. Герджиков ще показва на необятната общност повече решителност и неотстъпчивост, което направи още при първите опити да бъде опетнен по един неподобаващ метод. Лозан Панов ще изненада с това, че е доста по-интровертен, по-дистанциран и студен, в сравнение с публиката чака. А Румен Радев ще изненада необятната аудитория с това, че не е толкоз съдбоносен и самоуверен, колкото ни представяше тази истерична апологетика на хората, които са негови последователи “, акцентира той.

Според Росен Йорданов актуалният президент Румен Радев за първи път ще играе в мач, който не е уречен. А огромната игра на Радев ще бъде да се опита да вкара дебата в по-примитивна форма, конфронтационен модел, който като цяло се харесва.

„ В тази обстановка ще проличи това, че Румен Радев на процедура няма военен опит нито в действителни бойни дейности, нито на политическия терен. Това ще бъде първата същинска действителна борба сред него и действителни съперници. Те към този момент изгубиха една борба, в случай че осъждам по общественото държание на хора от Инициативния комитет, който поддържа господин Радев, които доста бързо смениха тона. Те влязоха в подтекста, който зададе кандидатурата на проф. Герджиков, който идва на политическата сцена със поръчката, че може да бъде обединител “, добави общественият психолог.

При такава настървеност и ненавист, хората се уморяват и рано или късно те стартират да мислят за неща, по-близки до действителността, сподели още Росен Йорданов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР