Мъжкият отбор на Балкан гостува днес на Ямбол в мач

...
Мъжкият отбор на Балкан гостува днес на Ямбол в мач
Коментари Харесай

Лидерът Балкан гостува днес на Ямбол

Мъжкият тим на Балкан гостува през днешния ден на Ямбол в мач от 17-ия кръг на НБЛ. Срещата е от 18:00 часа в зала " Диана " и ще се излъчва онлайн в YouTube тук.

Отборът на Йовица Арсич е едноличен водач в българския шампионат с 16 победи и единствено едно проваляне, а Ямбол финален с актив 2-14. До края на второто завъртане остават два кръга. В последния Балкан е хазаин на Спартак Плевен на 1 февруари.

Начело на ямболския отбор преди две седмици застана Тони Дечев, който изведе тима в последния мач. В него отборът загуби от Академик София със 73-97, а Балкан съкруши вкъщи Левски Лукойл със 77:71.

Първият мач сред Балкан и Ямбол беше тъкмо преди 2 месеца на 23 ноември, когато " зелените " завоюваха вкъщи със 112:86. Съперникът претърпя много промени от този момент - раздели се с двамата си американци и притегли трима нови играчи - 19-годишният сръбски център Милош Чойбашич, Евгени Василев от Берое и нов американски гард - Стивън Крун. В момента отборът е без своя водещ изпълнител този сезон Александър Матушев, който има проблем с менискуса. Ямболии картотекираха и други двама млади състезател в състава - Десислав Георгиев и 17-годишният Пламен Илиев.

Шампионите от Ботевград са в мощна серия от 10 следващи победи и ще подходят оптимално концентирано към своя противник, с цел да продължат положителния темп. Днешният кръг на НБЛ е значим за оформяне на финалната осмица за Купата на България. Към момента осмата последна позиция разделят Спартак Плевен и Черноморец с еднакъв актив 2-14.

Всички мачове от 17 кръг на НБЛ на 23 януари:
18:00 Черноморец - Черно море Тича, " Бойчо Брънзов "
18:00 Ямбол - Балкан, " Диана "
18:30 Спартак Плевен - Академик София, " Балканстрой "
19:00 Берое - Академик Бултекс 99, " Общинска "
20:00 Левски Лукойл - Рилски състезател, " Универсиада "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР