Мъжкият ни отбор по биатлон записа най-предно 41-во място в

...
Мъжкият ни отбор по биатлон записа най-предно 41-во място в
Коментари Харесай

Биатлонистите постигнаха максимум 41-во място на игрите

Мъжкият ни тим по биатлон записа най-предно 41-во място в първото самостоятелно съревнование на олимпийските игри в Пекин 2022. На тази позиция се класира Димитър Герджиков на 20 км, откакто направи две неточности в стрелбата и изостана на 5:06.8 мин. от първенеца Кентен Фийон-Майе (Фр). При това българинът бе тъкмо с толкоз по-бавен в ски-бягането от французина, който също сгреши два от 20-те си изстрела.

Световният вицешампион на 20 км от 2019 година и водач на мъжкия ни отбор - Владимир Илиев, позволи цели пет пропуща на стрелбището и завърши на нежеланата 61-ва позиция, с закъснение от 5:50.1 мин. В тази дисциплинираност на предходните игри - в Пьонгчанг`18, Илиев записа най-хубавото си олимпийско класиране: 19-0о място. 

Третият ни участник - Антон Синапов, е 85-и от приключилите надпреварата 92-ма биатлонисти, с закъснение от 10:00.2 мин. и 6 патрона настрана от целите.

Това бе и първо изобщо съревнование на българските участници в биатлона при мъжете, защото в смесената щафета Илиев и Герджиков не съумяха да започват, откакто на втория пост при дамите (Мария Здравкова) отборът ни бе затворен с обиколка и бе изваден от конкуренцията.

След първенеца Майе челната тройка допълниха беларусинът Антон Смолски, който единствен повали и 20-те цели и остана на 14.8 сек., и Йоханес Бьо (Нор) - 2 неточности и 31.1 сек. изоставане.

Така от три надпревари досега в биатлона Франция има купа и два сребърни медала, Норвегия е с актив 1-0-2, следвана от Германия (1-0-0), Беларус (0-1-0) и Руския олимпийски комитет (0-0-1).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР