Мъжкият национален отбор по волейбол прекъсна серия от три поредни

...
Мъжкият национален отбор по волейбол прекъсна серия от три поредни
Коментари Харесай

Волейболистите прекъснаха серията от загуби с победа срещу Япония

Мъжкият народен тим по волейбол прекъсна серия от три следващи загуби в шампионата Лигата на нациите след триумф против Япония. Възпитаниците на Пламен Константинов победиха с 3:0 (25:14, 25:21, 29:27) азиатския си противник след 1.40 часа игра в Осака.

Националите демонстрираха друго лице спрямо домашния шампионат в София. Преди седмица волейболистите се показаха едва, като изгубиха всичките си мачове в зала " Арена армеец " против Сърбия (2:3), Австралия (0:3) и Русия (0:3).

Успехът е трети за българите в Лигата на нациите, която тази година замества Световната лига. Българите са с негативен баланс, като имат и четири загуби.

В огромна част от дуела възпитаниците на Константинов превъзхождаха противника си, който сподели сърцата игра в отбрана. Националите осъществиха 38 от офанзивите си против 33 за японците. Българите записаха още осем блока и шест аса, като азиатците се регистрираха с по четири по тези индикатори.

Българите не срещнаха компликации в първия гейм, който завоюваха с 25:14. Силна серия в средата на втората част усили задатъка на националите след 25:21. Интрига имаше само в третия гейм, като националите затвориха мача при шестия си мачбол.

" Представянето ни в предходния шампионат беше едва, тъй че беше значимо да победим през днешния ден, с цел да имаме шансове да се класираме за финалната шестица. Японците усъвършенстваха доста играта си през последните години и беше вълнуващо да играем против тях ", сподели Валентин Братоев след успеха.

В събота от 6.40 часа националите не престават присъединяване си в третия кръг в Япония с мач против Италия. В неделя от 5.10 часа българите ще играят с Полша.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР