Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е последният европейски

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е последният европейски
Коментари Харесай

Франция спечели финала в Берлин

Мъжкият народен тим по волейбол на Франция е последният европейски тим, който се класира за 32-те Летни олимпийски игри в Токио. " Петлите " разгромиха домакините от Германия с 3:0 (25:20, 25:20, 25:23) във финала на европейската олимпийска подготовка, игран довечера в цялостната с над 6500 фенове " Макс Шмелинг Хале ".

Французите са четвъртият европейски тим, който ще играе на Игрите в японската столица след международния първенец Полша, сегашния олимпийски вицешампион Италия и Русия, които се класираха от междуконтиненталните квалификационни шампионати през август предходната година.

" Петлите " ще играят на Олимпийски игри за 5-и път в своята история след Сеул`1988, Барселона`1992, Атина`2004 и Рио`2016 година. Германците от своя страна за последно участваха на олимпийския шампионат в Лондон`2012. По време на квалификацията в Берлин французите записаха единствено една загуба. Те бяха надиграни с 3:2 гейма от българските национали. Момчетата на Силвано Пранди обаче не стигнаха до финала, тъй като в полуфинала изгубиха с 1:3 от Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР