Мъжкият национален отбор по футбол изпрати най-ужасните си две седмици

...
Мъжкият национален отбор по футбол изпрати най-ужасните си две седмици
Коментари Харесай

Ако не се класират за Евро 2024 - националите ще направят 20 години без голям футболен форум

Мъжкият народен тим по футбол изпрати най-ужасните си две седмици изобщо в историята си. България започва с тъждество против Северна Македония, само че по-късно пристигнаха и най-ужасяващите резултати в историята на националния ни тим. Първо националите изгубиха с 2:5 вкъщи от Грузия, а по-късно направиха и 1:1 с една от най-малките страни в света – Гибралтар.

Случи се е и тежък случай преди мача с Грузия в Тбилиси и след злополука сред рейсовете на националите Тодор Неделев пострада тежко и е със строшен череп. Капитанът на Ботев към този момент се усеща по-добре, само че ще му трябват най-малко 4 месеца, с цел да се завърне в игра.

След злополуката националите съумяха да измъкнат 0:0 против Грузия в Тбилиси.

България обаче към този момент няма никакъв късмет за първото място в групата , а за второто също възможностите не са огромни. Това постави завършек на огромен късмет за националите ни да се класират на Евро 2024 . Победителят или вторият, взаимозависимост от това кои тимове се класират през естествените квалификации ще взе участие на спомагателни баражи за класиране.

Реално България изпусна златна опция за класиране, тъй като тимове като Турция и Словакия, които също са в група С е много евентуално да се класират от постоянните квалификации и мощните съперници на националите щяха да бъдат по-малко.

За да стигне до Евро 2024 националите би трябвало да изиграят два мача – полуфинал и край единствено против тимове от група С, които не се класират от естествените квалификации. Вместо това обаче националите сигурно няма да стигнат до тези баражи, тъй като наподобява в действителност немислимо и Грузия и Северна Македония да се класират през естествените квалификации за шампионата.
Иначе квалификациите на Евро 2024г. ще се играят следващата година, само че ще е много мъчно за националите да стигнат до първите три места в групата си, откакто отборът губи от тимове като Грузия и Гибралтар. За шампионата се класират първите два тима в групата, както и най-хубавият трети, а останалите осем тима приключили на третото място играят баражи.

Варианти за класиране на Европейско не са по никакъв начин малко , а на шампионата вземат участие половината тимове от Европа, само че за жалост не и националният на България. Общо 52 (след прекъсването на Русия) са страните участващи в квалификациите, а за шампионата се класират 24. Извън шампионата остават 28 страни.

Ако въпреки всичко се случи чудото и националите се класират за Европейското те ще се завърнат на огромен футболен конгрес след 20 години, само че в случай че не съумеят тъкмо 20 години ще станат от последното присъединяване на огромен футболен конгрес – Евро 2004.

Жребият за квалификациите на Евро 2024г. ще се тегли през октомври, а хазаин на шампионата е Германия.

На последния си огромен футболен конгрес Евро 2004г. България попадна в ужасна група с Швеция, загуба с 0:5, Дания загуба с 0:2 и Италия проваляне с 1:2. След това бяхме близко единствено един път до класиране. Това беше за квалификациите на Евро 2008, когато тъждество с Албания ни коства класирането. Всъщност точно тези квалификациите са и последните, в които националите са били най-близо до класиране. България приключва на третото място на единствено точка зад втория Румъния.

За Мондиала 2010 още веднъж сме трети, само че на четири точки от класиране.

След това обаче националите в никакъв случай не са се класирали трети в квалификации за международни и европейски шампионати . Винаги са били четвърти, а за класирането на Евро 2012 са последни в групата си.

Наистина е време тази отрицателна серия да завърши, само че май няма доста оптимисти, че ще сме в Германия през лятото на 2024г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР