Мъжкият хандбален отбор на Добруджа се наложи над Чардафон (Габрово)

...
Мъжкият хандбален отбор на Добруджа се наложи над Чардафон (Габрово)
Коментари Харесай

Добруджа взе дербито срещу Чардафон, Спартак би Локо

Мъжкият хандбален тим на Добруджа се наложи над Чардафон (Габрово) с 35:32 (16:15) в дербито на 14-ия кръг на " А " РХГ. Срещата се игра в Камчия поради студената зала " Русалка " в Добрич.

Така добричлии се изкачиха на 3-о място във краткотрайното класиране с 16 точки след 8 победи и 3 загуби, до момента в който " ЧАО " се смъкна на 4-о място също с 16 точки, само че след 8 победи и 5 загуби.

В началото на мача гостите от Чардафон поведоха с 3 гола и резервираха преднината си до 7:5, когато вратарят на Добруджа Емил Иванов избави дузпа, а две попадения на Александър Димитров и Стелиян Стоянов изравниха резултата за 7:7 Разигра се и острието на добруджанци Джошкун Якубов и първото полувреме приключи с гол преднина за домакините - 16:15. През втората част те продължиха да натрупат актив и разликата стигна до 6 гола в тяхна изгода. Две минути преди края на мача треньорът на Добруджа Георги Андреев взе спиране, с цел да се реализира още по-голяма преднина, само че бе реализиран противоположен резултат. Неговите момчета съумяха да отбележат 3 против 5 гола за Чардафон. Така края на мача пристигна при 35:32 за Добруджа.

Най-резултатен за добруджанци бе още веднъж Джошкун Якубов с 13 гола.

В другата среща от кръга Спартак (Варна) победи като посетител Локомотив (Горна Оряховица) с 32:30 (16:14) . Домакините от Локомотив поведоха в началните минути на срещата, само че варненци съумяха да изравнят при 5:5 в 10-та минута. Последваха моменти на обрати в резултата. В самия завършек на първото полувреме гостите от Спартак съумяха да поведат и да се отдръпват на почивката с преднина от два гола 16:14. През втората част Локомотив усили оборотите. В желанието си за победа вършиха прибързани дейности. Грешки в двете етапи на играта не разрешиха по този начин стремежи поврат. Спартак ловко бранеще задатъка до края на мача и най-после се поздрави с успеха след 32:30.

По този метод Спартак се изкачи на второ място в таблицата със 17 точки след 8 победи, 1 тъждество и 3 загуби. Локомотив пък е 7-и с 3 победи, 10 загуби и 6 точки.

По информация на dobrudjabg.com и regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР