Мъжествени битки на кънки и игри на влияние в съблекалните

...
Мъжествени битки на кънки и игри на влияние в съблекалните
Коментари Харесай

Политическият хокей на Владимир Путин

Мъжествени борби на кънки и игри на въздействие в съблекалните - Владимир Путин събира на хокейни мачове част от политическия и стопански хайлайф на Русия и по-специално някои министри от държавното управление, образувано във вторник.

Новият министър председател и някогашен началник на данъчната работа Михаил Мишустин също като президента взе участие в " Нощната хокейна лига ".

Създаден от господаря на Кремъл през 2011 година, този другарски шампионат, в който се включват стотици тимове от цялата страна, се е трансформирал в център за срещи и замяна на отзиви сред авторитетните и привилегированите в Русия.

Владимир Путин естествено не играе всяка седмица, само че дружно със свои сътрудници и другари години наред взе участие в церемония мачове, необятно отразявани от медиите.

Последното такова съревнование се състоя в края на предходната година на ледена пързалка, построена на Червения площад край стените на Кремъл.

Интересът към участниците в тези срещи е по-голям, в сравнение с към броя на головете, маркирани от съветския президент, или рухването му през май 2019 година в Сочи по време на тур за аплодисменти.

Политици и милиардери

Наред с тогавашни хокейни звезди в шампионата вземат участие доближени на Владимир Путин като министъра на защитата Сергей Шойгу - проектант на дълбоката рационализация на съветската войска, той съпровожда президента и в разходките му измежду природата, в ловните му и риболовните излети.

Вратар в екипа на президента е 47-годишният Алексей Дюмин, някогашен телохранител на президента, направил кариера. Някога зам.-шеф на президентската защита, той заемаше високи постове във военното разузнаване, а през 2016 година стана губернатор на Тулска област.

На леда излизат и братята Аркадий и Борис Ротенберг. Приятели на Путин от детските години, упражнявали с него джудо, двамата забогатяха около идването му на власт.

Предприятието на Аркадий Ротенберг, който прочее е президент на Руската хокейна федерация, построи апропо и моста, съединил Русия с анексирания полуостров Крим. Като израз на доверие.

" Всичките са членове на Политбюро ", управителния орган на Съветския съюз, обобщи политологът Евгений Минченко. Мачовете са " явен знак на близостта " им с държавния водач.

Сред играчите доста постоянно се появява един от най-могъщите олигарси в страната - Генадий Тимченко, 49-и в класацията на най-богатите хора в света за 2019 година и обект на американски наказания. Както и никеловият магнат Владимир Потанин.

Като голфа в Съединени американски щати

Опитен джудист, Владимир Путин се увлича по хокея късно, на 58-годишна възраст, и съгласно своя представител Дмитрий Песков тренира късно вечер. Това се вписва в напъните на съветския президент да пропагандира " здравословния метод на живот ".

Примерът на Путин сътвори нова мода измежду елита в Русия и хокеят стана пожеланият им спорт.

" Откакто Путин постави кънки, хокеят сигурно е най-популярният спорт измежду висшите държавни чиновници и предприемачите ", установи Евгений Минченко.

" Той в този момент е като голфа в Съединени американски щати ", споделя специалистът, припомняйки спорта, практикуван от огромна част на политическия, икономическия и културния хайлайф в Съединени американски щати по образеца на Доналд Тръмп.

За триумфа на президентската " Нощна лига " приказва фактът, че от края на 2019 година в нея членуват над 1000 тима от цяла Русия.

Според политолога Андрей Колесников, представен от уеб страницата " Дожд ", нейните срещи " са като масонска ложа (...), където хора, говорещи си на " вие " в живота, стават доста близки ".

Запитан за тази " хокейна дипломация ", самият Путин сподели предходната пролет, че " това сближава хората, дава им опция да градят връзки на доверие ".

Новият американски дипломат в Москва Джон Съливан наподобява също е на тази вълна. Във видеоклип, публикуван в понеделник от задачата на Съединени американски щати, той се показва като " отдавнашен почитател на хокея ", който се надява, че в Русия ще може " да излиза отново на леда понякога ".

Ромен Кола от Франс прес / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР