Мъже опитаха да забогатеят на гърба на закона, но сега

...
Мъже опитаха да забогатеят на гърба на закона, но сега
Коментари Харесай

Задържаха бракониери с каруци с дърва в гора

Мъже пробваха да забогатеят на гърба на закона, само че в този момент ще си понесат следствията.

Четирима мъже, които режели без разрешение дърва в гора в община Брусарци, са открити през вчерашния ден, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

По сигнал за противозаконна сеч е формиран екип от лесничеи от Държавното горско стопанство в Монтана и служители на реда от сектора в Брусарци. На място били арестувани четирима мъже от Брусарци, като всеки от тях возел със кон и каруца по към един кубик прясно отрязани дърва от типовете акация, цер и дъб. Дървата, каруците и брадвите на нарушителите са иззети, на всеки от тях е формиран акт по Закона за горите, а по случая е почнало следствие.

В предходните два дни в Монтанско също бяха хванати четирима извършители, които режели без позволение дърва в гори в района.

От Държавното горско стопанство в Монтана оповестиха, че през предходната година лесничейството, което се грижи за горите на територията на общините Монтана, Лом, Вълчедръм, Якимово, Брусарци, Бойчиновци и Медковец, е иззело от бракониери 31 кубически метра дърва за огрев, два автомобила, с които били транспортирани трупите, 17 каруци, осем моторни триона, брадви и други принадлежности за противозаконна сеч, наложени са доста наказания. Въпреки това бракониерските нападения не престават и опазването на горите е мъчно, допълват оттова, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР