Мъжът, който вчера нападна, би, души и обижда лекари и

...
Мъжът, който вчера нападна, би, души и обижда лекари и
Коментари Харесай

Ето кой е полуголия пациент, бил и душил лекари в София

Мъжът, който през вчерашния ден атакува, би, души и наскърбява лекари и медицински сестри в столичната УМБАЛ " Света Анна ", е 50-годишен някогашен служител на реда от Сливен, който е и престъпно проявен.

Биячът беше задържан пред медиите, до момента в който обясняваше за какво е протегнал ръка на медиците и по какъв начин е счупил врата в Клиниката по хирургия и покрил с гумени ръкавици охранителните камери.

Здравко Инджов е прочут на полицията в Сливен. Първо като чиновник на Министерство на вътрешните работи до 2009 година, а по-късно и като престъпно проявен за безчинство и закана за ликвидиране. По тези прояви прокуратурата желае той да остане в ареста, а съдът го освобождава с по-лека мярка - подписка, оповестява bTV.

В сливенския квартал „ Клуцохор " Маргарита Димитрова и Инджов са съседи от 40 години.

„ Беше републикански първенец в юношеска възраст по многобой. После работеше в полицията,после изкара курсове и се занимава с разнообразни строителни действия ", споделя Димитрова.

Жената твърди, че Инджов няма психологични проблеми. Напротив, бил добър и толерантен комшия.

„ Аз си го употребявам, безусловно каквото ми се наложи у дома, в това число като имам посетители, у дома да пристигна да ми нареже мезето. За всичко,което изисква мъжка ръка, за един бушон да е, крещя него.

На всеки се случва да му избягат нервите, тъй че в никакъв случай не мога да кажа,че е изключено”, разяснява още съседката на бияча.

А в софийската УМБАЛ „ Св. Анна” продължава лекуването на една от нападнатите от Инджов лекарки.

„ Няма заплаха за живота ѝ, само че възобновяване ще продължи дълго, тъй като е получила тежки контузии, защото са ѝ блъскали главата в стената”, споделя представителят на болничното заведение Антон Луков.

Лекарката е в реанимация, а до нея достъп има единствено лекуващия ѝ сътрудник.

„ Агресията против медици е безсрамие. Вие представяте ли си, колежката е 40 кг. с мокра престилка, отива да избавя човек, през това време някакъв се нахвърля и стартира да ѝ поставя белезници, да я души и да я блъска.

Това е ненормална история. Затова имаме и контракт с основната прокуратура незабавно да ги уведомяваме, да имаме бързи производства против такива лица. Това просто би трябвало да се пресече.

Тя отива да избавя на прилежащото легло човек “, разяснява заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, отговаряйки на въпрос дали има съществено решение след следващия случай на експанзия против медици.

„ Охранител до всеки лекар няма по какъв начин да стане. Искаме най-малко да има бързо отмъщение за тези хора, които си разрешават такава експанзия. На това държа извънредно доста – бързо възмездия “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР