Мъжът бе задържан през 2012 г. с обвинение, че е

...
Мъжът бе задържан през 2012 г. с обвинение, че е
Коментари Харесай

След 12 г. дело: Подсъдим за разпространение на детско порно получи условна присъда

Мъжът бе арестуван през 2012 година с обвиняване, че е споделял нецензурен файлове посредством скайп и програмата GigaTribe с консуматори от Съединени американски щати, Русия, Германия и азиатски страни.

" Наказанието е съобразено с практиката на Европейския съд за отбрана правата на индивида, според която дългопродължилото наказателно произвеждане, следва да се одобри за извънредно смекчаващо виновността събитие. В случая наказателното произвеждане е траяло 12 години ", сподели ръководителят на правосъдния състав арбитър Славка Кабасанова, представена от Българска телеграфна агенция. 

Тя напомни, че делото веднъж е връщано от съда на прокуратурата за премахване на значително процесуално нарушаване. Пет години по-късно държавното обвиняване внася нов обвинителен акт и подсъдимият е наказан условно. Присъдата обаче е анулирана от Окръжния съд и през 2022 година е формирано ново дело от различен правосъден състав в първа инстанция.

До момента Даниел С. отхвърля да дава пред съда пояснения. Не се признава за отговорен. Той е упрекнат, че посредством регистрации в стратегиите GigaTribe и скайп с разнообразни потребителски имена, близо година е осигурявал достъп на останалите консуматори, фигуриращи в листата му с другари, и е съхранявал над 60 хиляди фотоси и видеа в компютъра си.

Разкрит е, откакто IP-адресът на домашния му компютър в Смолян е засечен при полицейска интервенция в Нова Зеландия против разпространяването на нецензурен материали с малолетни и малолетни.

Вещи лица от Националната следствена работа изготвят последната експертиза, назначена в хода на делото. В последното правосъдно съвещание специалистите са изслушани и са безапелационни, че има разпространяване на голям брой файлове с порнографско наличие.

Присъдата на Районния съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР