Мъж загина във водната стихия, която връхлетя община Тетевен. Обявено

...
Мъж загина във водната стихия, която връхлетя община Тетевен. Обявено
Коментари Харесай

Тетевенско бедства след пороя, загина човек

Мъж почина във водната буря, която връхлетя община Тетевен. Обявено е бедствено състояние, като по данни на спешния щаб от сутринта досега в района са паднали 99 литра дъжд на квадратен метър.

В Тетевен равнището на водата стана толкоз високо, че стана допустимо локалните да се разхождат с... каяци.
Снимка: bTV
Жертвата е на 36 години. Мъжът опитал да пресече придошла вада, като обаче бил понесен и се удавил.
Мъж е умрял при наводненията в Тетевенско Мъжът тръгнал пешком за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла
В селата Глогово и Градежница ситуацията е най-тежко. В Глогово три махали с над 300 индивида са откъснати от света. В Градежница над 20 къщи са наводнени.
Снимка: bTV
В цялата община картината е една и съща – наводнени домове, отнесени улици и разрушени мостове.
Мъж е умрял при наводненията в Тетевенско Мъжът тръгнал пешком за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла
Вълната е заляла обитаемоте места към 5 сутринта.

Потърпевшите са ядосани, тъй като същото злополучие им се случва за повторно в границите на месец. От години чакат да си направи промяна на реката, само че това не се случва.
Снимка: bTV
Засега ситуацията е спокойна, чака се обаче още веднъж да завали.

Министерство на околната среда и водите предизвестява

Във връзка с прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките за предстоящи интензивни превалявания с количества 20-40 л/кв.м, тук-там до 60-80 л/кв.м., гръмотевични стихии и местни градушки и предизвестие за рискови метеорологични феномени в 25 области от страната – за 24 юли и през идващите 3 дни, Министерство на околната среда и водите предизвестява за предстоящо повишаване на речните равнища.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/predupredihme-garcija-i-turcija-za-risk-ot-prilivni-valni-po-arda-i-marica.html

Наличните завирени размери в тях към 24 юли 2018 година са 5149,2 млн. м3 и съставляват 79,3% от сумата на общите им размери – без смяна от предходния ден.

Според главното им предопределение размерите са както следва: питейно-битово водоснабдяване – 88,7 % от общия им обем; напояване – 63,6 % от общия им обем; енергетика – 89,7% от общия им размер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР