Мъж ще съди Бъкингамския дворец, за да докаже, че е

...
Мъж ще съди Бъкингамския дворец, за да докаже, че е
Коментари Харесай

Внук на шивачка съди Елизабет II за трона

Мъж ще съди Бъкингамския замък, с цел да потвърди, че е легален правоприемник на трона. Според него, баба му е имала връзка с крал Едуард VIII, оповестява „ Мирър “.

73-годишният Франсоа Гратлифу, който два пъти до момента безрезултатно е желал ДНК проба от кралица Елизабет II, твърди, че фамилията му е изхвърлено от кралската кръвна линия при започване на 20-ти век.

Мъжът твърди, че татко му Пиер-Едуард е роден вследствие на спекулация сред тогавашният принц на Уелс и баба му Мари-Леони Гратлифу – френска шивачка.

Но съгласно Франсоа, Пиер-Едуард в никакъв случай не е намерил пътя си към трона, откакто кралят абдикира поради напън от кралското семейство и английското държавно управление.

Това означавало, че фамилията му е изгубило земя, трофеи и благосъстояние и в този момент 73-годишният мъж търси метод баба му да бъде включена в историята.

Съгласно британските закони, кралското семейство не може да бъде съдено по престъпни каузи, нито в гражданските съдилища.

Но Франсоа счита, че цивилен иск въпреки всичко може да бъде импортиран против самия Бъкингамски замък, който е административния център на монархията.

Пенсионерът, който съгласно Mirror, поразително наподобява на крал Едуард VIII, твърди, че татко му не е имал никакъв интерес от приемането на обезщетения. Той просто желал да бъде включен в историческите книги, които трябвало да бъдат пренаписани в частите им, където е належащо, с цел да отразят мястото на фамилията му в линията на кралете.

Самият Франсоа няма свои деца, отбелязва той и добавя: „ В началото на века същинската кралска линия нелегално е изменена, с цел да не блокирано мястото на Гратлифу в историята “.

„ Баща ми и аз не сме имали директни искания към трона след абдикацията на Едуард, което също е предотвратило наследниците му да станат крале, Гратлифу е можело да станат минимум благородници. Като последният от семейство Гратлифу, бих желал да подхваща нужните дейности, с цел да запазя наследството и да хвърля светлина върху един от най-големите секс кавги в наше време “, споделя пенсионерът.

Той е изискал ДНК проба от кралицата два пъти – през 2004 и 2013 година, само че безрезултатно. Тази седмица Франсоа, който живее в Португалия, е писал до Бъкингамския замък за трети път с искане за помощ. Сега твърди, че в случай че и последната му молба бъде пренебрегната, ще бъде заставен да предприеме правни дейности и да провокира следствие.

„ Не апелирам двореца за пари, купа или власт, а единствено да признаят самоличността на татко ми и събитията към раждането му. Ако още веднъж откажат да сътрудничат, което съвсем съм уверен, че ще се случи, тогава на драго сърце ще потърся правна помощ и ще разреша на най-големия кралски секс скандал в историята да се разиграе обществено в съда “.

Франсоа счита, че Едуард и баба му са се срещнали в лунапарк в Париж и са продължи връзките си цели две години, когато Едуард съумява да се откъсне от военните си отговорности. Но когато през 1915 година Мари-Леони забременява, Едуард приключва връзката им и си купува мълчанието й. Парите й помогнали да стане една от водещите френски фешън дизайнери съвсем за една нощ, трансформирайки я от бедна в първокласна шивачка.

Детето е родено през 1916 година и според френската традиция е всекидневно да му се дава второ име, което е името на бащата, а в тази ситуация то е „ Едуард “.

Франсоа изследва фамилните архиви в кметството на Париж и открива, че баба му не е оповестила името на бащата на Пиер-Едуард в акта му за раждане. И с цел да е още по-интересно, майката на Франсоа е получила скъпа гривна с диаманти и часовник при раждането му през 1946, основани на извънреден дизайн, основан за херцога на Уиндзор.

Подобен часовник, благосъстоятелност на херцогинята на Уиндзор, е бил продаден на търг през 2011 година за 268 000 английски лири.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР