Мъж подозира, че е попаднал в схема за измама при

...
Мъж подозира, че е попаднал в схема за измама при
Коментари Харесай

Мъж си купи кола от автокъща, автомобилът се издирва в чужбина

Мъж подозира, че е попаднал в скица за машинация при покупко-продажба на коли. Наскоро Министерство на вътрешните работи му конфискува колата, оповестена за търсене от Нидерландия, а автокъщата отхвърля да възвърне огромна част от сумата на купувача.

Атанас Манасиев от Кюстендил търси да закупи автомобил втора употреба. И се стопира на публикация в интернет за автомобил създаден през 2014 година, споделя NOVA. Цената му по публикация е била 17400 лв., само че той я купува за сумата от 17 000 лв.. Автокъщата е край Велико Търново. Атанас Манасиев подписва на място договорката със притежателя на колата. След няколко месеца мъжът е спрян за рутинна инспекция от Пътна полиция и се оказва, че автомобилът му се търси от Нидерландия.

" Взеха ми автомобила и ме смъкнаха от колата ", описа Атанас Манасиев. Той осведоми автокъщата за случая и си желае парите. Предлага, в случай че не могат да му ги възстановят да му дадат различен автомобил за същата сума. Автокъщата му отхвърля друга договорка и му връща 7 000 лв..

Реално, по документи, Атанас Манасиев се води, че е платил единствено 7000 лв., макар че застрахователя му прави действителна оценка на автомобила до сумата, за която мъжа претендира – близо 17 000 лв.. И тук схваща историята на към този момент отнетия му автомобил, макар че е съумял да го записва сполучливо.

" Автомобилът е закупен на лизинг от българска гражданка. Най-вероятно става дума за скица, която си я има ", споделя Манасиев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР