Мъж, оцелял 438 дни в океана, е даден на съд

...
Мъж, оцелял 438 дни в океана, е даден на съд
Коментари Харесай

Съдят корабокрушенец за канибализъм

Мъж, оживял 438 дни в океана, е даден на съд за 1 млн. $ поради обвиняване в канибализъм. Рибарят Хосе Салвадор Алваренга (Jose Salvador Alvarenga) и приятелят му Езекиел Кордоба (Ezekiel Cordoba) отплавали от крайбрежията на Мексико, с цел да ловят риба. Това се случило още през ноември 2012 година Но срещнали към момента неразбираемо какви компликации в океана и двамата се оказали изгубени във водата, като провизиите им били извънредно нищожни.

Четиринадесет месеца по-късно Алваренга е открит до крайбрежията на Маршаловите острови – над 10 400 км от точката на потегляне. Рибарят съумял да оцелее след корабокрушението, хранейки се с риба и птици, а имал опция да пие единствено дъждовна вода и кръв от костенурки.

Приятелят му обаче не изкарал подобен шанс и единствено четири месеца след корабокрушението умрял, а повода най-вероятно е фактът, че двамата не са яли нищо друго с изключение на сурово месо. Останките на Езекиел Кордоба по този начин и не били открити.

Въпреки че Хосе Алваренга упорствал, че в никакъв случай не си е и помислил да яде приятеля си, фамилията на Кордоба сега съди оживелия корабокрушенец тъкмо по обвиняване в канибализъм. Според сведенията членовете на фамилията на Кордоба желаят от Алваренга 1 млн. $ кръвнина.

Делото е импортирано в съда единствено няколко дни откакто Алваренга разгласява книга за корабокрушението си.

„ Смятам, че този иск е част от желанието на фамилията да получи дял от облагите “, споделя юристът на Алваренга. „ Много хора си мислят, че тази книга ще направи клиента ми богат, само че това, което ще завоюва е доста по-малко. “

Оригиналната публикация е оповестена в BT.

Unexplained Mysteries

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР