Мъж от Русе е причина 6 малки таралежа (Erinaceus concolor)

...
Мъж от Русе е причина 6 малки таралежа (Erinaceus concolor)
Коментари Харесай

Спасиха бебета таралежчета

Мъж от Русе е причина 6 дребни таралежа (Erinaceus concolor) да бъдат наложително настанени за доотглеждане в Спасителния център за диви животни на Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани " в Стара Загора.

Жител на кв. " Чародейка " е намерил възрастен образец, който съгласно него е бедствал. Своеволно го е освободил в природата в близко село. След дни се открива, че животното е имало дребни.

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда се отзовават на сигнал през почивните дни и намират невръстните таралежчета под бетоновата плоча пред жилищния блок. Предприети са нужните дейности до изпращането им в центъра.

Срещата с таралежи в градска среда не е извънредно събитие, защото те живеят наоколо до населявани от хора места като селскостопански дворове, покрайнини, градини, паркове, гробища.

Своеволната грижа за животното не всеки път е най-хубавото, което може да се направи за него. Обикновено напролет, лятото и до ранна есен е доста евентуално да бъде изместен женски таралеж, който има дребни, които ще останат без майка, какъвто е казусът в Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР