Мъж от района на залива намушка смъртоносно жена и публикува видео от „последните й моменти“ във Facebook, казва полицията

...
Мъж от района на залива е изправен пред обвинение в
Коментари Харесай

Мъж от района на залива е изправен пред обвинение в убийство, след като се предполага, че е намушкал жена до смърт и е публикувал видеоклип от нейните „последни моменти“ във Facebook, съобщи полицията в Сан Матео.

Службата на шерифа на окръг Най в Невада уведоми полицията на Сан Матео в сряда следобед, че обаждащият се е съобщил, че е бил свидетел на намушкване с нож във Facebook, се казва в изявление на полицията.

Обаждащият се е предоставил името и телефонния номер на мъжа, който е публикувал видеото, според полицията в Сан Матео. Телефонният номер е проследен до жилищен комплекс в Сан Матео.

Следователите по-късно арестуваха 39-годишния заподозрян, Марк Мечиков, в Сан Хосе, съобщи полицията.

„Въпреки че мотивът за намушкването на жертвата все още се разследва, ние знаем, че Мечиков е заснел безмилостно последните моменти от живота на жертвата и е публикувал видеото във Facebook, след което е избягал от района“, каза полицията в Сан Матео в изявлението.

Преди ареста полицейските служители прекараха близо три часа, обикаляйки от врата на врата в големия комплекс, преди да намерят жертвата в апартамент, се казва в изявлението.

Заподозреният е избягал, но служителите са го арестували в рамките на два часа след намирането на жертвата, каза полицията.

Според полицията Мечиков е познавал жертвата.

Заподозреният е изправен пред обвинение в престъпно убийство с подобрения, показват съдебните записи. Той се яви първоначално в съда в петък и трябва да се върне в съда на 4 август. Не е ясно дали има адвокат.

CNN потърси коментар от компанията майка на Facebook, Meta Platforms, но не получи отговор.

Всеки, който има информация или охранителни кадри, свързани с това убийство, се моли да се свърже с полицейското управление на Сан Матео.

Рей Санчес и Ева Ротенберг от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР