Мъж от Оряхово е задържан за 72 часа и е

...
Мъж от Оряхово е задържан за 72 часа и е
Коментари Харесай

Мъж на 62 години от Оряхово е привлечен като обвиняем за нападение на по- възрастна от него жена

Мъж от Оряхово е арестуван за 72 часа и е притеглен като обвинен за нахлуване на жена от същия град, оповестиха от Апелативна прокуратура София.

Постановлението на Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Оряхово, е за осъществено закононарушение по член 131 по отношение на член 130 от Наказателния кодекс. Предстои прокуратурата да внесе в Районен съд – Оряхово искане за взимане на мярка за неотклонение по отношение на него.

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на 62-годишния Х.М. Установено е, че към 13:00 ч. на 01.08.2023 година в частен дом на ул. „ Климент Охридски “ в гр. Оряхово е нанесъл удар с дървен предмет (бухалка) в региона на главата на 66 годишна жена. Причинена ѝ е телесна щета, изразяваща се във краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота. Деянието е осъществено с особена свирепост и по хулигански подбуди. От прокуратурата прецизират, че закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност, е наказуемо с отнемане от независимост за период до три години. 

За случая оповестиха на 1 август от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Враца. Изпратеният на сигнал полицейски екип открил, че сред мъжа и дамата, които са съседи, е зародил скандал. Мъжът направил забележка на дамата да прибере и върже кучето си, което нападало преминаващи пешеходци. Малко по-късно, кучето още веднъж било на улицата, което предизвикало мъжа, който счупил стъкло в къщата на дамата, а на нея нанесъл удар по главата.

Пострадалата е прегледана на място от медицински екип, който превързал раната и решил, че не се постанова привеждането ѝ  в лечебно заведение. Първоначално мъжът не е арестуван поради здравословни аргументи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР