Мъж осъди общината в морската столица.3500 лева обезщетение ще плати

...
Мъж осъди общината в морската столица.3500 лева обезщетение ще плати
Коментари Харесай

Мъж, ухапан от бездомно куче в Морската градина, осъди Община Варна

Мъж осъди общината в морската столица.

3500 лв. обезщетение ще заплати Община Варна на татко, ухапан от бездомно куче при опит да защищити сина си. Решението на Окръжния съд в морския град е дефинитивно, а кметската администрация ще би трябвало да покрие и правосъдните разходи в размер на 480 лв., научи

В началото на месец юни предходната година потърпевшият Д. Д. и бременната му жена се разхождали с 2-годишния им наследник в Морската градина. В региона на Детския ъгъл се появила глутница от 5-6 кучета, като едно от тях, което имало марка на ухото, почнало да ръмжи против детето. 

Бащата вдигнал момчето във въздуха, а кучето го захапало мощно в задната част на крайници на равнището на коляното.

От преживения стрес се нарушил сънят на потърпевшия и той няколко пъти посещавал психолог. Освен това изпитвал възприятие на виновност, че детето му е можело да бъде засегнато. Заради породената контузия мъжът повече не желал да се разхожда в Морската градина и навън, тъй като развил боязън от всички кучета. 

Според съда не са приложени ограниченията по надзора на общината върху безстопанствените кучета, откакто такива има по улиците на Варна и в Морската градина. 

„ По делото е потвърдено отговорното несъблюдение на нормативно откритото обвързване Община Варна, посредством своите служби и реализатори на работата да обезпечава гладко напредване на хора по публичните места на общината, незаплашвани от нападателни бездомни кучета ”, се показва в претекстовете на съда. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР