Мъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава

...
Мъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава
Коментари Харесай

Закопчаха мъж, подпалил гаджето си на Нова година

Мъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава за непрекъснато зад решетките до насрочването на делото против него, реши окръжният съд във Велико Търново. Престъплението било осъществено към 4-5 часа сутринта на 1 януари 2021 година в квартал Света гора.

Разследваният Емил Асенов е притеглен като обвинен по тази причина, че направил опит да умъртви 42-годишната си другарка, като я залял с бензин и без да му мигне окото я запалил. Второто обвиняване против мъжа е, че в същата нощ запалил и къщата в която живеел със сина си и майка си, написа Монитор.

При пожара 72-годишната жена и 8-годишното момче като по знамение останали живи. Къщата обаче била изпепелена. След задържането на подпалвача станало ясно, че Емил е наркозависим, престъпно проявен и лежал в пандиза. След осъщественото следващо закононарушение, той е настанен за лекуване в Държавната психиатрична болница в село Церова кория.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор, причинителят в началото е арестуван за период до 72 часа. Съдът одобри доводите на прокуратурата, че от събраните досега доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха мъжът да се укрие или да извърши други закононарушение.

Поради това дефинира най-тежката мярка за неотклонение” задържане под стража” във връзка с обвинения. Определението на Окръжен съд - Велико Търново предстои на обжалване пред апелативната инстанция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР