Мъж на 53 години е починал вчера в Спешното отделение

...
Мъж на 53 години е починал вчера в Спешното отделение
Коментари Харесай

53-годишен почина в Спешно отделение в Пазарджик! Лекувал се сам 1 седмица от грип

Мъж на 53 години е умрял през вчерашния ден в Спешното поделение на Областната болница в Пазарджик. Човекът пристигнал в извънредно тежко положение, откакто близо седмица самичък се опитвал у дома да лекува остра вирусна зараза. Издъхнал броени минути по-късно, до момента в който лекарите се опитвали да му окажат първа помощ и да възстановят естественото дишане, оповестява Дарик.

``
реклама
 
Пациентът е имал голям брой съществени диагнози преди да го сполети и инфекцията, изясняват медици. Страдал е от хипертония, сърдечно заболяване, диабет. В това положение е било съдбовна неточност да чака у дома няколко дни, без да потърси профилирана лекарска помощ.

Екипът на Спешно поделение е все по този начин подложен на голямо натоварване, въпреки да се твърди, че пикът на вирусните инфекции в Пазарджишко отшумява. Тежки затруднения получават най-много хора, които не търсят в точния момент доктор, както и такива с съпътстващи болести.
 
Двегодишното момиченце, което издъхна в едно от детските отделения на болничното заведение, също е било в сериозно тежко положение – към този момент със сепсис, наранено е било и сърцето. Лекувано е първо от персоналния си доктор, след това – в педиатричното поделение на частна болница във Велинград.
 
Засега от РЗИ се въздържат от коментар дали причинителят при двамата пациенти е грип. Дадени са проби за проучване, в околните дни се чакат резултатите.

Още две деца в извънредно тежко положение се борят за живота си във Второ детско поделение, оповестиха от лечебното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР