Мъж на 49 години е починал в Университетската болница "Канев"

...
Мъж на 49 години е починал в Университетската болница "Канев"
Коментари Харесай

Мъж почина в Русе след усложнение от грип

Мъж на 49 години е умрял в Университетската болница "Канев " в Русе след затруднение от грип. Това заяви доктор Ирена Панджарова от интензивното лечебно поделение към лечебното заведение в града, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъжът е бил признат на 26 януари /неделя/ в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести. Д-р Панджарова изясни, че той е развил двустранна пневмония, която е евентуално съдбовно затруднение.

България е в грипен капан! Вижте по какъв начин да се предпазим

"Във връзка с усложнената пневмония и дихателна непълнота в нощта против понеделник е признат в интензивното лечебно поделение към УМБАЛ "Канев ", сподели доктор Панджарова.

Въпреки приложеното лекуване на 28 януари /вторник/ мъжът е умрял.

Д-р Панджарова изясни, че болестта е почнало два-три дни преди пациентът да бъде признат в тубдиспансера, като няма информация дали е провеждал самолечение.

Бързият тест е посочил, че грипът е от вид "А ".

Д-р Панджарова сподели още, че до момента в отделението са лекувани от грип две дами. Едната е изписана, а другата е в болничното заведение, като е в положително положение.

Тя предложи при заболяване от грип да се търси незабавно лекарска помощ, тъй като никой не може да планува по кое време положението ще се усложни.

Болните от грип в Плевен се усилват

Директорът на Регионалната здравна ревизия в крайдунавския град доктор Маргарита Николова разяснява, че в Русенско се покачва броят на болните от грип и остри респираторни болести. Досега в инспекцията са регистрирани четири случая на грип.

Тя изясни, че Регионалното оперативно бюро за битка с грипа и острите респираторни болести ще заседава на следващия ден. Д-р Николова сподели, че се следи неявяване на доста възпитаници от образователни занятия, както и деца от детските градини и ясли. Повечето от тях не са заболели, само че родителите от терзание да не се заразят превантивно са ги оставили у дома.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР