Мъж и жена са задържани и са с повдигнати обвинения

...
Мъж и жена са задържани и са с повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Задържаха мъж и жена за теглене на кредити с фалшиви лични карти

Мъж и жена са арестувани и са с повдигнати обвинявания за изтегляне на заеми в размер на близо 90000 лв. с подправени персонални карти.

По делото е открито, че измамниците, които живеели на брачен начала, имали другарски връзки със семейство от Пловдив. Те се снабдили с данните от персоналните им карти като ги преснимали с мобилните телефони под претекст, че ще изработят фотоколажи за спомен.

С персоналните данни от документите за идентичност на потърпевшите двамата обвинени, които са от Стара Загора, кандидатствали онлайн за приемане на потребителски банкови заеми. Те авансово създали електронни пощи с имената на техните фамилни другари и им разкрили онлайн нови банкови сметки. При диалози с банковите чиновници мъжът – на 32 години и дамата – на 22, се представяли със самоличността на двамата потърпевши. Така по новооткритите банкови сметки били преведени парите от отпуснати общо седем заема, а по-късно двамата обвинени ги трансферирали в личните си сметки.Парите изхарчени за онлайн залози.

Сигнал в полицията подава излъганата жена, откакто получила позвъняване от една банките, че не обслужва заема си.

В рамките на следствието е открито и трето лице, на името на което са изтеглени още два заема по 5000 лв..

Към сегашния миг са разпитани очевидци, извършена е преписка с девет банкови институции, както и с Българска народна банка, конфискувани са материални доказателства.

Действията по следствието по случая не престават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР