Мъж, хоспитализиран заради изгаряния, издъхва със съмнение за пневмония, часове

...
Коментари Харесай

Тежко болен, изписан със съмнение за COVID-19, издъхна в колата на дъщеря си |

Мъж, приет в болница поради изгаряния, издъхва със подозрение за пневмония, часове след изписването му от болничното заведение в Берковица. Той имал рентгенова фотография, която потвърждава болестта, само че нямал тест за ковид, описа щерка му пред bTV.

" Изпратиха ме да му върша PCR и ме упрекнаха, че не съм им споделила, че е с ковид ", изясни Вероника Младенова, която посочи, че при постъпването си в болницата баща ѝ не е имал признаци на COVID-19.

След пожар в къщата си, 61-годишният мъж е бил признат в отделението по хирургия на местната болница с отчасти изгаряне на подбедриците. Раните са били инфектирани, а той е бил в общо повредено положение.

Според началника на отлделението по хирургия в МБАЛ Берковица доктор Емил Дойков пациентът е бил с " деменция, с прекарани три мозъчни инсулта и имобилен с десностранна хемипареза ".

Лечението е дало резултат. Обратът е настъпил след недоволство за болки в гърдите и последвали кардиограма и рентгенова фотография със подозрения за пневмония, което допуска прекачване в други отделения.

" Оказа се, че вътрешното поделение е цялостно, нашата болница е дребна, има 10 кревати. В Коронавирус отделението, което е разкрито към болничното заведение, също бяха запълнени 12-те кревати ", сподели още доктор Дойков. Думите му са доказани и от прокуриста на лечебното заведение.

Лекарят е решил, че положението на мъжа разрешава превозването му към друга болница, с неспециализиран превоз, и го е изписал.

Дъщерята на болния е взела направление за настаняване в друго лечебно заведение и е потеглила с колата си към Монтана. Не съумяла да стигне до там, тъй като татко ѝ умрял в колата.

Вероника Младенова твърди, че ще се опита да потърси правата си по правосъден ред, въпреки че по думите ѝ " не всички лекари се държат по този начин ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР