Мъж е задържан като заподозрян за запалването на пожара в

...
Мъж е задържан като заподозрян за запалването на пожара в
Коментари Харесай

Задържаха двама за изпепелените 200 декара във Врачанско

Мъж е арестуван като обвинен за запалването на пожара в събота, който обхвана огромни територии в землищата на селата Чирен и Мраморен и докара до съществени материални вреди, оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца.

Пожарът породи към 14 часа на 20 август в землищата на двете врачански села. Застрашени бяха халета от някогашния птицекомбинат край Мраморен, в които се отглеждат патици, както и свинеферма край Чирен. Вследствие на пожара обаче са изгорели 300 кошери, 200 отводки, три тона мед, шест платформи за транспорт на кошери и товарен автомобил.

Пчелинът е благосъстоятелност на врачани. Огънят е изпепелил към 200 декара сухи треви и шубраци сред двете села, допълват от полицията. Пожарът бе загасен от екипи на врачанската противопожарна работа с поддръжката на доброволци.

При следствие на аргументите за пожара е открито, че съпричастни за неговото запалване, са двама поданици на село Чирен, се показва в известието. Двамата са чиновници на локална компания и в почивния ден са правили ремонтни действия със заваръчен уред и ъглошлайф, при които са провокирали запалването, което е прераснало в пожар. Задържан за 24 часа е М. Х. на 61 години, който е престъпно проявен, прецизират от полицията. Другият – 48-годишният Г.Д., е разпитан и освободен. Работата по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР