Мъж е приет в COVID - отделение с два отрицателни

...
Мъж е приет в COVID - отделение с два отрицателни
Коментари Харесай

Жена твърди, че дядо й е починал с два отрицателни теста в COVID-отделение

 Мъж е признат в Коронавирус - поделение с два негативни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в последна сметка губи борбата с заболяването, оповестява Нова телевизия. Възрастният мъж е признат поредно в две лечебни заведения в Русе. И от двете отхвърлиха коментар. От  университетска болница " Канев " обявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от околните на пациента. Увериха, че в случай че получат подобен, ще създадат вътрешна инспекция.

От втората университетска болница - " Медика " прецизираха, че пациентът е бил напълно за малко при  тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, само че индивидът е дошъл в доста тежко положение и не са съумели да го спасят. Сагата за фамилията стартира още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е признат в болница " Канев " с двустранна пневмония.

Ден преди този момент мъжът  подвига температура, а след обзор от Бърза помощ си прави PCR – тест в частна лаборатория, който се оказва негативен. " При приема в болничното заведение още веднъж му вършат PCR – тест, както и бърз тест. И двата са негативни.

Въпреки това го настаняват в COVID- поделение, тъй като съгласно медиците има симптоматика на болен от ковид ", споделя Леонора. Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко положение. На околните му е предложено да " се лекува в домашна топла конюнктура ", защото пневмонията е нормализирана.  През този интервал фамилията взема решение да се самоизолира и няма никакви контакти.

" При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е осведомена с тежкото му положение и, надали не, от болничното заведение не носят отговорност, в случай че нещо се случи. На 29 декември е признат в болница " Медика ", откакто положението му се утежнява. Тогава тестът му за ковид към този момент е позитивна ", изясни Леонора. Положителни се оказват пробите и на околните на умрелия мъж, които живеят с него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР