Мъж е арестуван по подозрение, че укрива заподозрения за химическа

...
Мъж е арестуван по подозрение, че укрива заподозрения за химическа
Коментари Харесай

Химическата атака в Лондон: Арестуван е мъж по подозрение, че укрива извършителя

М ъж е задържан по съмнение, че " укрива " обвинения за химическа офанзива в " Клафъм " , Лондон. 22-годишният мъж е бил задържан в понеделник сутринта за хипотетично подкрепяне на причинител и е бил освободен под гаранция.

Във видеото можете да научите повече за издирването на нападателя. 

Полицията оповестява, че издирването на Абдул Езеди - обвинения за нападението - се прави със " доста движение ", като в него вземат участие повече от 100 чиновници в цяла Англия.

Те разгласиха и ново изображение от видеокамери, на което се вижда, че Езеди е бил видян за финален път, откакто е напуснал метростанция " Тауър Хил " в центъра на Лондон в сряда. На фотографията се вижда по какъв начин той върви по Allhallows Lane, EC3, в 21:47 ч. същата вечер, когато е осъществено нападението.

A fresh image of Abdul Ezedi seen in the City at Allhallows Lane, EC3. Many think he is being protected by the people who brought him over, in South London.
— David Atherton (@DaveAtherton20)
Полицията е иззела мобилния телефон на Езеди от автомобила, взел участие в случая, и сега го проучва, с цел да откри връзката сред него и жертвата. Въпреки това издирването постоянно е по-трудно, когато обвиненият няма мобилен телефон със себе си, споделят от полицията.

Те не са сигурни от какъв брой време Езеди познава дамата, потърпевша при нападението, нито дали са имали връзка, само че акцентират, че за тях е жизненоважно да схванат от кое място двамата се познават.

Полицията оповестява, че потърпевшата жена има " обилни пострадвания по лицето " и може да загуби зрението на дясното си око . Тя към момента е на успокоителни и в сериозно, само че устойчиво положение.

Полицията е стеснила кръга на употребяваното вещество до " едно или две алкални субстанции " и също по този начин е удостоверила, че Езеди не е татко на децата, които са били ранени при нападението .

При нападението с корозивно вещество в сряда, 31 януари, в " Клафъм ", Лондон, бяха ранени общо 12 души, в това число 31-годишната жена и двете ѝ дъщери на три и осем години, които към този момент са изписани от болничното заведение.

35-годишният Езеди е свикан от полицията да се съобщи, откакто е избягал след нападението.

В рамките на продължаващото национално търсене, в което столичната полиция работи взаимно с Британската транспортна полиция и чиновници на полицията на Нортумбрия в Нюкасъл, където е живял Езеди, се предлага премия в размер до 20 000 английски лири за информация за Езеди .

Still after 5 days, alleged corrosive attacker Abdul Ezedi, is still on the loose. A reward of £20,000 has been offered.

He travelled from Kings Cross to Tower Hill on the edge of the City. It's speculated he may have found sanctuary in Muslim rich Tower Hamlets. It's less than…
— David Atherton (@DaveAtherton20)
Детективите считат, че той или е укриван от някого, или е попаднал в заплаха , и повтарят, че всеки, който го укрива, ще извърши престъпно закононарушение. Ако някой укрива обвинения на един адрес и го храни, издирването може да отнеме няколко седмици, прибавят от полицията.

Разследването се води като търсене на палач или антитерористична интервенция и са получени повече от 200 позвънявания от жители с евентуални наблюдения, само че те към този момент са отхвърлени.

Полицията оповестява, че обвиненият е пътувал с лондонското метро, употребявайки банковата си карта в сряда вечерта, само че от сряда насам картата не е употребена.

Няма доказателства, които да сочат, че Езеди е възнамерявал да се укрие, прецизират от полицията.

По-рано в понеделник проверяващите разгласиха нови фрагменти, на които се вижда как в Нюкасъл Езеди пазари хранителни артикули и се усмихва ден преди хипотетичната химическа офанзива.

I’m a bit obsessed with this video of fugitive Abdul Ezedi in Tesco. Is there ANYWHERE else in the world, other than central London, that you can wander round a shop with half of your face literally melting off drenched in acid, and no one bats an eyelid?
— Silkie Carlo (@silkiecarlo)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР