Мъж, диагностициран с Covid-19, се самоуби във Велико Търново, пише

...
Мъж, диагностициран с Covid-19, се самоуби във Велико Търново, пише
Коментари Харесай

Бивш полицай, диагностициран с COVID, взе най-страшното решение дни преди рождения си ден

Мъж, диагностициран с Covid-19, се самоуби във Велико Търново, написа " Борба ".

Заболелият е бил настанен за лекуване в Специализираната белодробна болница „ Д-р Трейман “ в остарялата столица. В средата на предходната седмица пациентът се обесил в здравното заведение.

Основната версия за това умрелият да прибегне до крайното решение да постави завършек на живота си е страхът от инфекцията.

Медицинският екип не е разкрил предсмъртно писмо.

По информация на изданието, мъжът е на 55 години и на 3 април е щял да има рожден ден. Той е някогашен служител на реда, а брачната половинка му е здравно лице. Починалият е прочут на доста хора в остарялата столица с прякора си – име на прочут водач от „ Формула 1”, който от години живее в кома.

Преди да бъде признат за лекуване в респираторната клиника, е минал обзор и консултация в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, откъдето го насочили за хоспитализация в общинската болница.

Така, въпреки и задочно, коронавирусът взе още една жертва от региона.

Според психолози инфекцията нападна и психологичното здраве на хората, предизвиквайки меланхолия, тревога и развиване на душевни болести. По тази причина експертите в сектора неведнъж са упорствали пациентите, при които се постанова болнично лекуване, да бъдат съветвани с психиатър по време на престоя им в стационар.

Медиците са безапелационни, че след дехоспитализация също е добре да се организира превантивна среща с психиатър, защото оздравелите ще се сблъскат с невъзможността незабавно се върнат към нормалния си темп на живот.

Предупреждават, че е допустимо да настъпят нарушавания в съня, усеща за боязън и безпокойствие, липса на вкус, неприятно въодушевление и неспособност да се радват на живота. Не е дребен рискът и от развиване на психологични болести, които да бележат индивида до края на съществуването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР