Заподозрян на мотоциклет умира, след като сержант от NYPD хвърли охладител по него; офицер отстранен

...
Мъж, бягащ от полицията на Ню Йорк на мотоциклет, почина,
Коментари Харесай

Мъж, бягащ от полицията на Ню Йорк на мотоциклет, почина, след като сержант хвърли пластмасов охладител по него, което го накара да катастрофира, съобщиха властите в сряда. Служителят е отстранен и главният прокурор на Ню Йорк е започнал разследване на инцидента.

Според CBS New York сержантът от полицията на Ню Йорк Ерик Дюран е бил част от „операция за купуване и арестуване в цивилно облекло“, която се опитваше да залови 30-годишния Ерик Дюпри за продажба на наркотици в Бронкс. Според видеозапис от камери за наблюдение, докато Дюпрей се опитвал да избяга от местопроизшествието с мотоциклет, предмет го ударил, което го накарало да загуби контрол. CBS Ню Йорк съобщи, че Дюпрей се е блъснал в превозно средство и си е ударил главата.

Според канцеларията на главния прокурор на Ню Йорк този предмет, който е бил хвърлен от служителя, е бил охладител за пикник. 30-годишният Дюпре е обявен за мъртъв на място.

Нюйоркската полиция каза в изявление в социалните медии, че Дюран е бил отстранен от служба без заплащане.

Инцидентът ще бъде разследван от Службата за специални разследвания на главния прокурор, която оценява всеки докладван инцидент, при който полицейски служител може да е причинил смъртта на човек „чрез действие или бездействие“.

Онези, които познаваха Дюпри, критикуваха реакцията на полицията в Ню Йорк.

„Той беше добър човек. Беше най-добрият баща на света. Щяхме да заведем децата си на училище следващата седмица и това не е правилно“, каза Орлянис Велес, майката на двете деца на Дюпре деца, в интервю за CBS New York. "... Нямаше причина да го убиеш. Той нямаше пистолет. Нямаше нищо у себе си. Защо трябва да го убиеш?"

Erik DeJesus, съсед на Duprey, каза пред CBS New York, че други жители на общността са станали свидетели на катастрофата и са в шок.

„Една от дамите, които са били свидетели, дори не иска да излезе. Тя не е излизала цял ден. Не можех да мисля снощи, просто за да знам, говорих с него няколко часа преди и да знам, че сега го няма, това е малко въздействащо, малко травматично“, каза Де Хесус.

Според CBS New York импровизиран мемориал е изникнал на мястото, където Дюпри е паднал от колелото си.

„Въпреки това, което може да каже полицията, това, което може да каже рап листът – слушайте, познавам добър човек, когато видя такъв, и той беше скромен пич“, каза DeJesus. — Той винаги се грижеше за квартала.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР