Мъж беше прострелян по време на протест в близост до

...
Мъж беше прострелян по време на протест в близост до
Коментари Харесай

Простреляха мъж в Албакърки, опитал да бутне статуя на конкистадор от 16 век

Мъж беше прострелян по време на митинг наоколо до музей в центъра на Албакърки , Ню Мексико, оповестиха от полицията, където протестиращи се пробват да съборят скулптура на испански завоевател от 16 век .

Говорител на полицията в Албакърки, най-големият град в щата, съобщи, че мъжът е отведен в локална болница в " незнайно положение " и че чиновници " обезпечават местопроизшествието ". Няма публични детайлности за стрелбата, съобщи представителят Дарън Де Агуеро пред " Ройтерс ".

Вестник Albuquerque Journal оповестява, че стрелбата е по време на конфликт сред протестиращите, опитващи се да смъкват скулптура на дон Хуан де Оняте и Салазар и няколко въоръжени членове на гражданска милиция, наречена Гражданска армия в Ню Мексико.

Конфронтацията е зародила пред музея на Албакърки в центъра на Стария град. Един мъж се спречква с протестиращите, избутан е от тълпата, настъпва блъсканица, някой вика " ще те убия " и се чуват изстрели.

Протестиращите против расизма към този момент унищожават скулптури на Конфедерацията от гражданската война в Съединени американски щати, както и скулптури на империалисти, завоеватели и други исторически фигури, свързани по някакъв метод с послушание на радикално население .

Статуята в центъра на Албакърки е част от статуя, наречена " Ла Йорнада ", която изобразява Оняте, който води група испански заселници към Нова Испания, откривател и колониален шеф на провинция Санта Фе де Нуево Мехико.

Днес Оняте е прочут с клането в Акома от 1599 година След спор, довел до гибелта на тринадесет испанци, убити от Акома, в това число племенника на Оняте , Хуан де Залдивар, Оняте подрежда възмездие против Акама Пуебло. Пуеблото е унищожено. Около 800-1000 Акома са убити .

We just obtained video of the shooting. pic.twitter.com/yjB6NHdKe2
— Megan Abundis (@meganrabundis) June 16, 2020  Счупените прозорци на западната цивилизация
Счупените прозорци на западната цивилизация

Онези, които са съборили статуята на Христофор Колумб, дават ли си сметка каква щеше да е Америка, в случай че воденият от него транспортен съд не беше достигнал крайбрежията ѝ?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР