Махнете киселите краставички в рецептата за руска салата, за да

...
Махнете киселите краставички в рецептата за руска салата, за да
Коментари Харесай

Спрете да слагате кисели краставички в руската салата

Махнете киселите краставички в рецептата за съветска салата, с цел да е здравословна, поучават учените от Сибирския държавен медицински университет.

И до момента в който в Съединени американски щати на 14 ноември отбелязват деня на киселите краставички, то съветските специалисти са безапелационни, че обичайното новогодишно ястие, известно и като салата Оливие, би трябвало да се подготвя по нова и здравословна рецепта, с цел да не вреди.

Изводите на научния екип са направени във връзка плана Школа за здравословното хранене, която се организира в Русия.

По нея диетолози от ВУЗ-овете в Русия са открили, че би трябвало да избягваме консумацията на кисели краставички не тъй като са изключително калорични, а поради високото наличие на сол.

Маринованите краставички в руската салата като всеки други пресолен артикул са причина за по-голям вкус. Затова колкото по-голямо количество кисели краставички хапвате, толкоз повече изостряте лакомията си, споделят сибирските учени.

Ако решите да хапнете повече от руската салата в новогодишната нощ, ще ви гони вълчи вкус, а това може да докара и до редица стомашно-чревни проблеми след празниците.

Друго, което може да измененията в рецепта за обичайната съветска салата съгласно учените, са майонезата и колбасите. Избягвайте да продуктите от магазина при приготвянето на съветска салата, тъй като те са цялостни с трансмазнини.

Вместо купешка майонеза използвайте домашна, която може да приготвите от яйце и олио. А вместо колбас и шунка прибавете в салата варено месо, като най-добре е бяло пилешко месо, тъй като е най-здравословно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР