Магнезият е минерал с огромно значение за здравето. Той поддържа

...
Магнезият е минерал с огромно значение за здравето. Той поддържа
Коментари Харесай

Как тялото ти подсказва, че имаш нужда от магнезий?

Магнезият е минерал с голямо значение за здравето. Той поддържа функционалностите на клетките, оказва помощ за регулирането на калций, калий и натрий. Освен това, магнезият е значим е за активността на мозъка и нервната система, костите, естествената функционалност на сърцето и може да се откри в ядки, семена, зърнени храни, фасул, зеленчуци и риба

Недостигът на това вещество постоянно води до нарушавания на съня, безпокойствие и хиперактивност . Магнезият е от жизненоважно значение за действието на гама-аминобутирова киселина . Тя работи като успокоителен невротрансмитер в централната нервна система .

 магнезий Thinkstock

Киселината спомага за преместването на нервните импулси в организма и въздейства на метода, по който реагираме на напрежението, контролирайки равнищата на възбудимост и напрежение. Затова е добре да се поема магнезий преди лягане .

Недостигът на магнезий е все по-често срещано събитие, само че не е нужна лекарска експертиза, с цел да разберете, че имате потребност от него. Затова не подценявайте знаците, с които организмът ни демонстрира, че имате потребност от магнезий .

Вижте кои са признаците за дефицит на магнезий тук >>>

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР