Магистрала Тракия е затворена в участъка между Карнобат и Бургас

...
Магистрала Тракия е затворена в участъка между Карнобат и Бургас
Коментари Харесай

Затвориха част от АМ Тракия заради снежната буря

Магистрала " Тракия " е затворена в сектора сред Карнобат и Бургас поради снежната стихия, заяви bTV, като се базира на Областното поделение на АПИ.

Движението ще бъде спряно поради така наречен " фунии " – завихряния в откритите сектори на автомагистралата, които покриват пътното платно със сняг и лед. Те са резултат от бурния вятър, достигащ до над 100 км/ч, който разпръсква насъбрания към пътя сняг.

Въздушните " фунии " са най-малко 10 в сектора сред Карнобат и Бургас и непрестанно се усилват. Те мощно лимитират видимостта на водачите, затрудняват стабилността на придвижване на колите и усилват риска от произшествия.

Шофьорите, пътуващи от и към Бургас, могат да употребяват обходен маршрут по остарелия път към морския град през Петолъчката. По него се минава от Автомагистрала " Тракия " при пътен възел " Зимница " – с. Зимница – " Петолъчката " – път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и назад.

1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата у нас, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Обработката на настилките продължава като при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна техника.

От АПИ приканват водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР