Магистрала Европа“ представлява много проблеми и малко строителство. Започваме да

...
Магистрала Европа“ представлява много проблеми и малко строителство. Започваме да
Коментари Харесай

Министър Шишков: Магистрала Европа представлява много проблеми и малко строителство

Магистрала „ Европа “ съставлява доста проблеми и малко строителство. Започваме да решаваме всички проблеми един по един.

 

Това сподели през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след инспекцията на изграждащия се инфраструктурен обект и Граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина “, която направиха дружно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. В инспекцията участваха още районният заместник-министър Захари Христов, инж. Иво Иванов – ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, инж. Десислава Паунова – член на Управителния съвет на организацията, и представители на Главна дирекция „ Гранична полиция “ и на строителя на Автомагистрала „ Европа “ в сектора сред Калотина и Драгоман.

Между пункта и автомагистралата има сектор с дължина 150 м, който е отвън плана. За да се реши казусът, е належащо да се утвърди уголемение на пътното платно на автомагистралата в посока граничния пункт и дружно с кмета на Драгоман да се утвърди обстоен организационен проект. Ще създадем по този начин, че пунктът да се свързва с автомагистралата, а не с двулентов път, сподели още министър Шишков. Водят се диалози за допълнение на разрешението за градеж. Процедурата е в напреднал стадий и чакам планът да бъде импортиран от строителя за утвърждение след към месец, добави той.

Одобрихме подробния организационен проект за последния сектор от автомагистралата – сред Сливница и София. Той ще се забави, тъй като би трябвало да се строи законно, откакто разрешението за градеж влезе в действие, безапелационен бе министърът. И добави, че това няма да стане по-рано от идващите три – четири месеца, тъй като е належащо осъществяване на отчуждаване на терените, които ще бъдат наранени от построяването на трасето. Забавянето при този сектор е най-голямо и няма кой да върне седемте изгубени месеца поради неналичието на Подробен устройствен план. За страдание, краят на 2023 година няма да може да бъде времето, в което автомагистралата ще бъде приключена в целокупност, сподели още министър Шишков.

Надяваме се до Нова година част от правата сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Драгоман да се направи опит да бъде пусната, въпреки и с краткотрайна организация на придвижването. Каквото е допустимо от вредите във връзка с планиране и закъснение, ще бъде поправено в границите на закона, осведоми той.

След направения през днешния ден обход дружно с вицепремиера Демерджиев намерихме две места за паркиране на тежкотоварни коли, с цел да не основават проблеми на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Предвиждаме взаимно да действаме уширение за паркинги, осведоми районният министър.

Паркирането е извънредно значим въпрос за работата на пункта, който не беше организиран. Набелязали сме стъпки за неговото решение, тъй че да се намерят места, които напълно да задоволят потребностите на пункта и да не се стига до паркирали на пътя камиони, сподели вицепремиерът Демерджиев.

Строителството на втория стадий на граничното оборудване също стартира. Целта е откакто бъде построена автомагистралата, тя да се свърже с пункт с доста по-голям потенциал. Срокът за осъществяване е 180 дни, като стремежът е трафикът да не се затруднява, сподели още той.

Министър Шишков добави, че новият пункт ще бъде с доста повече кабинки за надзор, ще придобие изящен тип и ще стане доста по-функционален и пристъпен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР