Магазините в Япония започнаха от днес да фактурират найлоновите торбички

...
Магазините в Япония започнаха от днес да фактурират найлоновите торбички
Коментари Харесай

Найлоновите торбички в Япония вече се плащат

Магазините в Япония започнаха от през днешния ден да фактурират найлоновите торбички в сходство с влезнала в действие законодателна промяна, целяща да ограничи несъразмерната обвързаност на жителите на страната към тези замърсяващи околната среда опаковки, съобщи Франс прес.

Малките квартални супермаркети, известни като ДконбиниУ, каквито има на всички места в страната, са свободни да дефинират по собствен избор цената на тези торбички. Затова сумата, която се заплаща за тях, е сивмволична - към 3 йени (по-малко от 3 евроцента). Тази мярка обаче наподобява към този момент има резултат.

" Пазарувам всяка заран в конбини. Знаех, че торбичките към този момент ще се заплащат и си донесох пазарска чанта ", сподели клиентка на веригата пред публичната телевизия Ен Ейч Кей. 

Много от общините в Япония изискват деликатно подбиране на отпадъците (пластмаса, кенове, хартия), само че огромна част от битовите боклуци, в това число пластмасата, се изгарят. Този развой е източник на парникови газове.

През 2018 г. правителството показа план за понижаване с една четвърт до 2030 г. на годишното произвеждане на пластмасови боклуци, което тогава е било 9,4 милиона тона. Япония е вторият производител в света на пластмасови боклуци на глава от популацията след Съединени американски щати, съгласно Организация на обединените нации, напомня ДПА. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР