Магаретата и мулетата са една от емблемите на гръцкия остров

...
Магаретата и мулетата са една от емблемите на гръцкия остров
Коментари Харесай

Как магаретата и мулетата в Санторини носят печалба от туристите

Магаретата и мулетата са една от емблемите на гръцкия остров Санторини.

Те са част от съвсем всяка картичка, магнит, сувенир или рекламна фотография в обществените мрежи на острова.

Туристите на място пък ги употребяват като атракция в изкачването по изтощителните 500 стъпала до град Фира.

Удоволствието обаче има жестока цена и тя се заплаща с живота на магаретата и мулетата, сигнализира природозащитната организация PETA. Германското й посланичество разгласява три разнообразни следствия, разкриващи мизерния живот на животните, които са принудени да служат като " таксита " на Санторини.

Разследването под прикритие на PETA Германия разкрива, че магаретата са принудени да носят тежки товари, на практика не получават отмора от жаркото средиземноморско слънце и им се отхвърля достъп до храна и вода.


Peta.org

Снимки, направени през юли 2022 година, демонстрират голям брой животни с дълбоки, нелекувани рани. PETA Германия споделя фотосите с специалиста по конете доктор Максимилиан Пик, който удостоверява, че изискванията на Санторини, са жестоки.

" Снимките и видеозаписите потвърждават, че животните в Санторини са изложени на условия без хуманно отношение: освен че имат многочислени кожни рани, само че и белезите, открити по главата, хълбоците и краката, са доказателство за нелекувани пострадвания. Седлата и юздите са несъответствуващи за езда и транспорт на туристи. Да се карат животните да стоят на жаркото слънце, без да им се обезпечава вода или храна, е грубо. Те нормално са претрупани, когато транспортират туристи (понякога двама ездачи на едно животно) по стръмните стълби. ", изяснява  ветеринарният доктор.


Peta.org

След предходното следствие на PETA Германия през 2018 година беше въведен нов закон, само че все пак, фрагменти от 2019 година демонстрираха, че той не се съблюдава и не се ползва. Импровизираните и зле прилягащи седла на животните им предизвикват кървави пострадвания, които не се лекуват,

Действителността е още по-жестока, защото някои от животните да носят вериги от остра железна тел, които се врязват в кожата на главата им. Собствениците бият, удрят и влачат животните, спрели да си починат.


Peta.org

Работниците принуждават изтощените животни да продължат да транспортират туристите през целия ден, допълват от PETA Германия.

Още през 2018 година първият видеоклип, оповестен от организациите на PETA, демонстрира магарета и мулета, принудени да придвижват тежки туристи нагоре и надолу по 500 стъпала по няколко пъти дневно.


Peta.org

Според ветеринарните рекомендации магаретата не би трябвало да носят повече от 20% от личното си телесно тегло, почти 110 кг. Но стремящите се към облага притежатели подценяват препоръките и разрешават да се качат доста по-тежки хора, което натоварва мощно гърба и ставите на животните.


Peta.org

Дори и откакто приключват изтощителното нанагорнище до върха, те не могат да си отдъхнат, защото са вързани за стена под палещото слънце без достъп до вода или сянка.

Дори през нощта магаретата и мулетата не си почиват, защото извозват боклука в града, допълват от PETA.

 

 

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР