Мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Да

...
Мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Да
Коментари Харесай

 Радан Кънев към ЕНП: Бездействието е съучастие |

Мафията е превзела правосъдната власт и медиите в държава-членка. Да отричате истината не е избор, бездействието също не е, това е съучастничество. Това е посланието, което депутатът от ЕНП (Демократична България) изпрати към сътрудниците си от най-голямата група в Европейския парламент, част от която са и ГЕРБ. Кънев направи документално изявление по време на дебата за върховенството на закона в България, защото от ЕНП не му беше позволено да вземе думата в зала/ Писмото е изпратено до всички евродепутати и е импортирано в деловодството на Екологичен потенциал:

Скъпи сътрудници,
Тъй като не получих думата в този спор, се обръщам към вас според член 171 (11) от нашия устав. Обръщам се особено към сътрудниците си от ЕНП, с цел да обмислят деликатно обстановката в България и смисъла на дебата, освен за българските жители и европейските данъкоплатци, само че и за бъдещето на Европейски Съюз.
Този спор може елементарно да се трансформира в предизборна партизанщина. За да избегнем този риск, ви приканвам да се съсредоточим върху същинския проблем и да го разгледаме в подтекста на другите два огромни дебата, които организираме през днешния ден - по отношение на Механизма за господство на закона и Клаузата за конвенционалност (обвързването на европейските средства с правилата на правовата държава).
Проблемът е елементарен, само че също по този начин е доста сериозен: мафията е превзела правосъдната власт и медиите в държава-членка. Може да подкрепяте държавното управление в България, а може и да не. Това от време на време са комплицирани политически решения. Ако имате доверие на държавното управление, може да му помагате да се отърве от рисковите си зависимости - на вятъра, само че благородно изпитание. Но да отричате истината не е избор, бездействието също не е, когато върховенството на закона бива потъпквано в европейска страна. Това не е избор, това е съучастничество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР