Мафиотският бос Седат Пекер не спира: от седмици той сипе

...
Мафиотският бос Седат Пекер не спира: от седмици той сипе
Коментари Харесай

Калашници за верни на Ердоган: нови разкрития на избягалия в Дубай мафиотски бос Пекер

Мафиотският необут Седат Пекер не стопира: от седмици той сипе разкрития против турското държавно управление, с което провокира безредици в цялата страна. В своите видеа, които неотложно станаха вирални в YouTube, той насочва извънредно тежки обвинявания към политици от ръководещата класа и техни доближени: за съучастничество в убийства, изнасилвания, търговия с опиати, корист с власт и други.

Този път той избра за естрада Туитър и провокира ново политическо земетресение: след несполучливия опит за прелом против държавното управление на Ердоган през юли 2016-а, турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу е провел раздаването на автомати " Калашников " на цивилни жители. В акцията е взел участие и Осман Томакин, заместник-председател на младежка организация към ислямско-консервативната Партия на справедливостта и развиването (ПСР), твърди Пекер.

" Правителството би трябвало да даде пояснения "

" Изявленията на Седат Пекер демонстрират, че държавното управление е раздавало оръжие на своите поддръжници. Той споделя също, че автоматите са били предоставени на Осман Томакин, тогавашния заместник-шеф на една младежка организация към ПСР. Правителството би трябвало да даде пояснения ", споделя Мехмет Тюм. Бившият народен представител от опозиционна Републиканска национална партия се е занимавал интензивно с тематиката за противозаконните оръжия в Турция.

Разкритията на Пекер наливат вода в мелниците на опозицията. От опита за прелом през 2016-а година насам Републиканската национална партия се пробва да обясни какво се е случило с оръжията, изчезнали след протеста. Тюм по този начин и не е получил отговори на въпросите си от вътрешното министерство, а дали в този момент - въз основа на изказванията на Пекер - прокуратурата ще стартира следствия за въоръжаването на цивилни жители, не е известно.

На прицел: вътрешният министър Сойлу

В центъра на разкритията на мафиотския необут, който в това време избяга в Дубай, е най-много вътрешният министър Сюлемайн Сойлу - в действителност някогашен сподвижник на Пекер. Министърът предизвестил Пекер, когато започвали следствия против него, след което мафиотът напуснал Турция и се открил в Дубай. В знак на признателност Пекер оказал поддръжка за кариерата на министъра, твърди мафиотът.

Покрай непрестанните офанзиви в YouTube обаче облаците над главата на вътрешния министър се сгъстяват. Опозицията непрекъснато желае неговата оставка, а той упорства, че изказванията на Пекер са цялостни неистини, част от огромна акция за оклеветяване на Турция.

Дистанцира ли се Ердоган от своя министър?

Откакто Пекер стартира да разгласява своите видео-послания, Сойлу не е бил забелязван в президентския замък. Но в този момент в Туитър Пекер помести фотография, на която Сойлу и Ердоган са дружно на среща с майки от Диарбекир - за мнозина наблюдаващи знак, че постът на Сойлу въпреки всичко не се клати.

Той обаче не би трябвало да се радва прибързано, заплашва Пекер, защото се готвят и последващи разкрития. " Ще те нападам на толкоз сензитивно място, че ще загубиш разсъдъка си ", заканва се той. Дори изявленията на Пекер да са единствено метафорични, той най-вероятно счита, че краят на вътрешния министър наближава.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР