Мъфинът представлява малък кръгъл кекс. Мъфините се приготвят от брашно,

...
Мъфинът представлява малък кръгъл кекс. Мъфините се приготвят от брашно,
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Американски мъфини

Мъфинът съставлява дребен кръговиден кекс. Мъфините се подготвят от брашно, бакпулвер, кисело мляко, масло, яйца и плодове на късчета или шоколад по избор. Пекат се във форми във фурна, загрята до 250 °C. Мъфините се появяват в Англия и първоначално са били правени с квас, след това се популяризират и в Америка, откъдето стават известни по целия свят.
Мъфинът е тип малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно, с цилиндрична основа и куполообразен връх. Името мъфин идва от френската дума moufflet, която значи мек, когато се употребява за самун. Те са планувани за един човек, за едно ястие и са известни по света като утринна или следобедна закуска. За да са вкусни би трябвало да са меки и леки, а тестото от което се вършат усилва размера си съвсем двойно при печенето
Защо мъфините са толкоз известни
Има два типа мъфини – британски и американски. Тъй като британските мъфини не са публикувани отвън Обединеното Кралство, когато се загатва мъфин се има поради надалеч по-популярната американска вариация. Английските мъфини са плоски и кръгли, дебели 2 – 3 см и се пекат на тиган или под грил. Основни съставки на тестото нормално са квас, мляко, брашно, захар и сол. За разлика от британските, американските мъфини се подготвят със сода или бакпулвер и се пекат в специфични формички, в средата на фурната на температури сред 175 и 200 °С за към 25 – 30 минути. Броят на формичките в тавата може да варира, както и техните размери.
В рецепта на деня ще ви представим американски мъфини.

Необходими артикули Яйце (срв. разтвор) - 1 бр.
Прясно мляко - 150 мл
Пшенично брашно - 175 гр
Захар - 100 гр
Растително масло - 60 мл
Бакпулвер - 10 гр
Какао - 45 гр
Сол - 2 гр
Начин на подготвяне 1. В обособен съд би трябвало да се смесят три съставки: яйцето, маслото и млякото. 
2. Всички артикули се разрушават усърдно до хомогенна маса.
3. В обособен съд се смесват сухите съставки: какао, сол, захар, брашно, бакпулвер и разбъркайте.
4. Смесваме всичко дружно в хомогенна маса и разрушаваме с миксер.
5. Полученото тесто би трябвало да се изложи във форма и да се пече 20 минути при температура 200 градуса.
6. След 20 минути можете да ревизирате дали шоколадовите мъфини са подготвени, извадете ги от фурната и оставете да изстинат.
източник: lozhka.su
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР