Маестро Веско Ешкенази -концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър, представя отново

...
Маестро Веско Ешкенази -концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър, представя отново
Коментари Харесай

„Годишните времена” с Веско Ешкенази и Плевенска филхармония в Русе и Силистра

Маестро Веско Ешкенази -концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър, показва още веднъж обичана своя музикална стратегия в България -забележителните музикални цикли „ Четирите годишни времена ” от Антонио Вивалди и „ Четирите годишни времена ” от Астор Пиацола в два концерта с оркестъра на Плевенска филхармония.

18 юли, 19:00 часа – Доходно здание, гр. Русе

19 юли, 19:00 часа – Драматичен спектакъл „ Сава Доброплодни ”, гр. Силистра

Музиката на двама композитори от разнообразни столетия, ярки представители на две разнообразни музикални култури, показани с разнообразни версии на една и съща музикална тематика. Любопитният план съчетава произведения, написани при започване на XVIII век в Италия – изящната и поетична музика на Вивалди, която споделя за природата и персоналното светоусещане (написана по сонети, пресъздаваща шумолене на вада, птичи песни, лай, бръмчене, крясъци на пастир, стихия, пияни танцьори, тиха нощ, лов, заснежени поля, деца, каращи кънки на лед, пламнал огън), както и забележителният танго цикъл на Пиацола въодушевен от Буенос Айрес, с претекстове от творбата на Вивалди, с богата на пристрастености и страсти музика, на светлина и мрак, на обич и ненавист, сътворена в средата на XX век в Аржентина.

По един друг метод ще бъдат поднесени двете творби в концертите в Русе и Силистра, като всеки сезон ще се извърши един след различен, а не настрана, като концерт с музика на Вивалди и с музика на Пиацола. Своеобразна музикална симбиоза, преплетена от тон и ноти, грабваща и вдъхновяваща публиката.

Концертите на именитият цигулар са изпълнени с доста хубост, персонално отношение към публиката, страст и финес при всеки тон, изсвирен на изключителната " Гуарнери дел Джезу " цигулка.

За своята лятна стратегия с музикантите от Плевенска филхармония са планувани и още концерти на маестро Веско Ешкенази в други градове у нас. В музикално партньорство с виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и под диригентството на Георги Милтиядов продължава националното турне „ В света на музиката ” в: Монтана (24 юли), Созопол (31 юли), София (03 август), с. Дебнево, Jam on the river (05 август), Горна Оряховица (04 септември). В София " В света на музиката " ще се извърши за повторно и макар, че концертът е при започване на идващия месец, зала " България " още веднъж е съвсем разпродадена.

Концертите са част от юбилейния 70 годишен сезон на Плевенска филхармония.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР