Мадуро обяви военни учения в цяла Венецуела и поиска среща

...
Мадуро обяви военни учения в цяла Венецуела и поиска среща
Коментари Харесай

Вечерни новини: 15 август

Мадуро разгласи военни учения в цяла Венецуела и изиска среща с Тръмп " лице в лице "

6.7%
е била безработицата към края на юли тази година, съгласно данните на Агенцията по заетостта. В бюрата по труда през месеца са се водели на доклад 220 884 безработни, които понижават 17.6% спрямо юли 2016 година или с 47 216 души.НА СНИМКАТА: Президентът на Венецуела Николас Мадуро издаде заповед за военни маневри в цялата страна на 26 и 27 август, откакто Доналд Тръмп заплаши с военна интервенция за решение на рецесията във Венецуела, предадоха " Франс прес " и " Ройтерс ". Той прикани сънародниците си да се приготвят " да пазят мира с танкове, самолети и ракети ". " Всеки би трябвало да се причисли към отбранителния проект, милиони мъже и дами ", добави Мадуро. " Ще победим военната опасност на северноамериканския империализъм. Никой не може да сплаши венецуелския народ, който е решен да се изправи против надменните расисти от Съединени американски щати ", сподели Мадуро. И добави, че съветниците на Тръмп го подвеждат за действителната обстановка във Венецуела, защото Вашингтон следва проект за кражба на петролните ресурси на страната. " Искам да приказвам по телефона с господин Тръмп, да му кажа: " Лъжат те, Тръмп. "

Французите са най-големите фенове на киното в Европейски Съюз

Киното остава едно от най-популярните и налични занимания в Европа, като съвсем 18% от жителите на Европейски Съюз посещават киносалоните постоянно. Този % е по-висок от визитите на представления като концерти, спектакъл или пърформънси (13.5%) и спортни събития (13.1%). Французите са най-големите потребители на кино в Европейски Съюз, като над 29% от популацията посещава постоянно салоните. По-често в Европа от тях вървят на кино единствено швейцарците и исландците. В България постоянно на кино вървят под 9% от популацията, а този % е даже по-нисък в прилежащите ни страни - Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Второ по известност развлечение в България остават спортните събития, следвани от представления онлайн, а едвам 4.5% от популацията посещава културни обекти като музеи, галерии, исторически монументи или археологически обекти.

Проблемите с трафика на Варна ще се решат с построяването на втори Аспарухов мост, разширението на бул. " Васил Левски " и удължаването на бул. " Сливница " с създаване на пробив, споделиха през вчерашния ден по Българска национална телевизия кметът на града Иван Портних и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Разширяването на бул. " Васил Левски " стартира през уикенда, а упованията са работата да завърши след година. С реализацията на плана, трафикът, който влиза в града от автомагистрала " Хемус " в посока курортите, ще бъде изведен от центъра на Варна.

Летният музикален фестивал Solar Summer се анулира, като повода е акцията в курорта Слънчев бряг, извършена в края на предходната седмица с присъединяване на вицепремиерът Валери Симеонов. Събитието трябваше да се състои този петък и събота на обичайното си място – клуб " Ялта " на " Какао бийч " в региона на Слънчев бряг. По време на акциите някои от най-популярните нощни заведения в региона на Слънчев бряг бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника. Симеонов пък даде обещание контролът да продължи до края на сезона. " Към момента, а и през целия сезон, липсват подобаващите условия, които да подсигуряват присъщите за SOLAR първокласен тон, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията ", пишат уредниците.

Меглена Кунева

Фотограф: Георги Кожухаров Лидерът на " Движение България на жителите " (ДБГ) в оставка и някогашен вицепремиер от второто държавно управление на Бойко Борисов Меглена Кунева ще влезе в състава организацията на европейските политически партии, оповестиха от пресцентъра на групировката. Тя ще е част от Комисията за самостоятелни видни персони на организацията, която ще дава мнения по отношение на придържането на европейските политически партии и фондации към главните европейски ценнoсти, както и спазването на регламента по отношение на статута и финансирането им. От ДБГ прецизират, че Кунева дружно с някогашния еврокомисар по правораздаване и вътрешен ред Антонио Виторино са били поканени за позициите от ръководителя на Европейска комисия Жан Клод Юнкер. Комисията ще стартира работа през октомври.

Министерството на вътрешните работи стартира да раздава листовки на 4 езика на влизащите в страната водачи. В тях са разказани новите промени в Закона за придвижване по пътищата и какви са санкциите при неспазването им, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Листовките са на български, британски, турски и немски език. Предназначени са главно за задграничните водачи и най-много за турците, които живеят в Западна Европа и прекарват лятната си отмора в родината. Именно в края на август трафикът от южната ни съседка към тази част на Стария континент е най-натоварен. В брошурите има инструкции към водачите да закупят винетни стикери, да карат с включени светлини на колите, да слагат защитни колани и така нататък

Федералният парламентарен съд на Германия разгласи, че наново ще отнесе до Съда на Европейския съюз изкупуването на държавни облигации на страни от еврозоната, съобщи " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". В позиция, публикувана от немските медии, съдът в Карлсруе споделя, че са постъпили тъжби поради практиката на Европейската централна банка и че магистратите в най-висшата немска инстанция се съмняват в законността ѝ. " Има всички учредения да се допуска, че решенията, свързани с програмата, нарушават възбраната за осъществяване на държавно финансиране от ЕЦБ ", отбелязва ръководителят на съда Андреас Фоскуле. Ищците по последните три тъжби, които станаха мотив за новото мнение, са създателят на крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD) Бернд Луке, някогашният политик от Християнсоциалния съюз Петер Гаувайлер и професорът по право Маркус Кербер. Те са поискали от съда в Карлсруе да забрани на немската централна банка да взе участие в ежемесечното изкупуване на скъпи бумаги. Базираната във Франкфурт институция купува държавни облигации за към 60 милиарда евро на месец за стимулиране на стопанската система на еврозоната.

Иракската войска стартира въздушни бомбардировки на следения от групировката " Ислямска страна " град Тал Афар, съобщи Reuters, като се базира на телевизия " Ас Сумария " и представител на министерството на защитата. Той заяви, че сухопътната офанзива за отвоюване на Тал Афар, ситуиран на 80 километра западно от Мосул, ще стартира след края на въздушната акция. Миналия месец иракските държавни сили си върнаха от " Ислямска страна " Мосул, втория по величина град в страната след столицата Багдад. Кампанията за освобождението му продължи 9 месеца. Багдад разгласи за своя последваща цел в битката против джихадистите отвоюването на Тал Афар.
Цената на парцелите на " Екометал " в " Кремиковци " падна до 20 млн. лева
Имоти на рециклиращата компания " Екометал инженеринг " в столичния квартал " Кремиковци " са оповестени още веднъж за продажба от частен правосъден реализатор, откакто предходният търг се оказа несполучлив. Над 300 дка земя, здания и жп линии в този момент се оферират за малко под 20 млн. лева Активите са разграничени на 37 позиции и за всяка от тях може да се подава оферта, крайният период за което е 18 септември. Най-големият от парцелите е 188 дка земеделска земя в местността Капиньовица, която се продава за 12.1 млн. лева При предходното предложение общата цена беше 25 млн. лева Търгът е по искане на Уникредит Булбанк, която има ипотеки върху парцелите, с което са обезпечени вземания за общо 26 млн. лева Длъжникът " Екометал инженеринг " е благосъстоятелност на Пламен Стоянов, прочут като единия от братята Дамбовци.

Фотограф: Анелия Николова Медът е поскъпнал с към 20% поради високата смъртност при пчелите
Цената на меда в България се е нараснала с към 20% поради високата смъртност при пчелите. Тази година тя е достигала сред 60 и 100 %. Това заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на Федерацията на българските пчелари Николай Куманов. Той даде за образец Русе, където имало кошери, които останали напълно празни поради гибелта на всички пчели в тях. По-малкият рандеман принудил производителите да усилят цената на дребно, като кг мед се търгува сред 8 и 13 лева според от типа му. От федерацията успокоиха, че пчеларите съвсем напълно са възстановили популацията на насекомите и не се чака нов скок на цената. От сектора се оплакват от различен проблем – вносителите на мед от страни отвън Европейския съюз. " Европейската комисия позволи безмитен импорт на китайски и украински мед и това рефлектира незабавно. Българският, румънският и сръбският мед са най-качествени в целия свят и доста постоянно непознатият мед се овкусява с нашия ", съобщи Куманов.

Ryanair предложи потреблението на алкохол по летищата да бъде лимитирана
Нискотарифната самолетна компания Ryanair предложи пасажерите по летищата да бъдат лимитирани в закупуването на алкохолни питиета и те да бъдат сведени до две, оповестява английското издание Telegraph. Така ирландската компания се включи в дебата по какъв начин да бъдат лимитирани проблемите с пияни пасажери по самолетите. Според представители на Ryanair мнозина се напивали още в салоните на летищата, до момента в който чакат полета си. На самия аероплан най-често се поръчвало не повече от едно алкохолно пиво. Според статистика на английската Гражданска въздухоплавателна организация в интервала от 2012 до 2016 година е записано повишаване от 600% на случаите с пияни пасажери по самолетите. Маркетинговият шеф на компанията Кени Джейкъбс дефинира като " изцяло несправедлива " опцията летищата да продават на пасажерите колкото алкохол изискат, а следствията от напиването им да бъдат единствено за самолетните компании. Той призна, че няколко самолета към този момент са потърпевши от нападателни пасажери.

Уорън Бъфет

[Reuters] Berkshire Hathaway е продала целия си дял в General Electric
Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е продала каузи си в General Electric към края на юни, излиза наяве от регулаторно известие, представено от CNBC. Преди това Berkshire Hathaway е имала 10.6 млн. акции на компанията, което е било 0.12% от акциите на компанията в обращение. През юни General Electric разгласи, че основният изпълнителен шеф Джеф Имелт напуща поста тази година и ще бъде завещан от Джон Фланъри от GE Healthcare. По времето на финансовата рецесия Бъфет реализира съглашение да влага 3 милиарда $ в GE. Berkshire Hathaway е запазила част от присъединяване си в наследството на GE. Конгломератът регистрира 17.5 млн. акции в Synchrony Financial, финансовото поделение на GE, което беше отделено в независима компания през 2014 година посредством първично обществено предложение. Акциите на Synchrony поевтиняват с 18.3% тази година.

Китайският съперник на Alibaba с растеж на загубата
Втората по величина китайска компания за електронна търговия JD.com разгласи, че чистата ѝ загуба се е нараснала през второто фискално тримесечие, защото маркетинговите разноски са засенчили по-високия растеж на приходите от предстоящото, оповестява Reuters. Основният съперник на Alibaba Group в Китай регистрира чиста загуба от 496.4 млн. юана (74.43 млн. долара) по отношение на 252.3 млн. юана година по-рано. Приходите са нарастнали с 43.6% до 93.2 милиарда юана, много над прогнозата в диапазона 88-90.5 милиарда юана. Маркетинговите разноски са скочили с 63%, най-вече поради разпродажбите през юни. Резултатите идват в миг, когато JD се пробва да разшири вложенията си в Югоизточна Азия на фона на все по-голямата конкуренция на вътрешния пазар и забавянето на броя нови консуматори. Освен това компанията се пробва да насърчи разноските на потребителите, като вкарва повече задгранични марки в локалните си платформи посредством стратегически партньорства.

Испания е с най-силен растеж на вложения в хотели
Испания е европейският пазар с най-бърз растеж на вложенията в хотели през първата половина на 2017 година, демонстрират данни на консултантската компания CBRE, представени от investor.bg. За първите шест месеца на годината размерът на вложенията в хотели в страната регистрира растеж от 228% до малко над 2 милиарда евро. Така Испания става и вторият максимален пазар на хотели след Англия. Силното показване на испанския хотелски бранш се дължи на икономическото възобновяване на страната, атрактивните цени на активите и наличността на качествени активи. Това трансформира Испания в най-ликвидния пазар в Европа към края на юни, акцентират специалистите. В Европа размерът на вложенията в хотели през първото полугодие е отбелязал 6% годишен растеж до 9 милиарда евро. Лидер остава Англия, въпреки и вложенията в страната да се намаляват през първото полугодие на годишна база с 9% до 2.2 милиарда евро. Трета е Германия, където вложенията в хотели също се свиват – с 10% до 1.7 милиарда евро. Италия и скандинавските страни също се подреждат измежду най-добре представящите се пазари на хотели в Европа през първото полугодие. В Италия нарастването на вложенията доближава 59% до 700 млн. евро, а в скандинавския район е регистрирано покачване от 57%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР