Мадрид. Според профсъюзите сто хиляди души са участвали в многобройни

...
Мадрид. Според профсъюзите сто хиляди души са участвали в многобройни
Коментари Харесай

РИА Новости: В Испания над 100 хиляди души взеха участие в синдикални протести по случай 1 май

Мадрид. Според профсъюзите 100 хиляди души са взели участие в многочислени акции, провели се в Международния ден на труда в Испания, в това число многохиляден протест в центъра на Мадрид, оповестява кореспондентът на РИА Новости .

Най-голямата проява, проведена от двата най-големи синдикати в странатa се организира в Мадрид. В допълнение към знаците на синдикатите в колоната са издигани флагове на Втората испанска република, както и такива със руски знаци, които непроменяемо съпътстват дейностите на левицата в Испания. Последните са били развявани в колоните на Работническия фронт и Комунистическата партия на служащите от Испания.

Няколко министри са взели присъединяване в демонстрацията, в това число вицепремиерът Кармен Калво, само че най-големите овации по пътя на колоната получи някогашният вицепремиер, водач на партията „ Подемос “, претендент за министър-председател на Общността на Мадрид, Пабло Иглесиас.

Ръководството на мадридските клонове на профсъюзите изиска увеличение на темпа на имунизация и да се подсигурява, че всички поданици, в това число мигрантите, ще бъдат имунизирани. Освен това те приканиха за „ прекъсване на възхода на крайната десница “ - партията VOX, която, съдейки по социологическите изследвания, може да получи положителни резултати на изборите на 4 май.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР