Мадрид през пролетта е чуден за разходки, а за пазаруване

...
Мадрид през пролетта е чуден за разходки, а за пазаруване
Коментари Харесай

Мадрид с усмивка: Любимите ни испански модни марки

Мадрид напролет е чудноват за разходки, а за извършване на покупки – във всеки сезон. Няма нищо инцидентно във обстоятелството, че две от най-обичаните и известни фешън марки в света – Zara и Mango – са испански. Разбира се, те са почтено показани в Мадрид с големи и красиви магазини, само че също така този град е цялостен с по-малко известни имена, предлагащи прелестни артикули.

Испанската мода е нещо като " златната среда " – без да е семпла и минималистична като скандинавската, само че и без да е на ръба на труфя като италианската, тя е цветна, качествена и заслужаваща особено внимание.

Ето някои от обичаните ни фешън марки, чиито магазини в Мадрид е наслаждение да се посетят даже да не си купите нищо.

 

Adolfo Dominguez



Адолфо Домингес е едно от най-големите имена в актуалната испанска мода. Завършил е в Париж, където е учил и хореография с изключение на фешън дизайн, и това проличава по ефирните рокли, които прави и в които дамите вървят по този начин, като че ли танцуват. Адолфо Домингес е потомствен дизайнер, той наследява бизнеса от татко си при започване на 70-те години на предишния век. През 1981 година прави първото си ревю в Мадрид и скоро по-късно открива и първия си магазин. Домингес е фамозен с това, че е въобще първият испански дизайнер в историята, разкрил бутик със своето име.

Днес най-големият му магазин е на четири етажа, като на последния се одобряват специфичните клиенти на марката. Дрехите и аксесоарите му са извънредно качествени и задоволително разнородни, тъй че е съвсем невероятно някой да не открие нещо за себе си. За отбелязване е и това, че цените са напълно рационални.

 

Bimba Y Lola



Марката е учредена през 2006 година, а през днешния ден към този момент има над 210 магазина в 17 страни. Двете дизайнерки се споделят Уксия и Мария Домингес, като са кръстили своята фешън къща на обичаните си кучета. Фамилията Домингес в този случай не е просто съвпадане – това са племенничките на Адолфо Домингес, тъй че модата безусловно е в кръвта им.

За всеки, който в миналото е минавал около магазин на марката, е изцяло ненужно да се изяснява какъв брой забавни неща се продават. Витрините са толкоз пъстри и красиви, че е невероятно да бъдат подминати. Колекциите са тематични, тази сега е африканска. Апликациите, шаловете, аксесоарите и пъстрите рокли са толкоз радостни, че магазинът напряко грее.

 

Trucco



Магазините на Trucco са над 240 и са разпръснати по целия свят, само че за жалост, към този момент ги няма в България. Тази марка е основана преди 25 години и се вписва отлично в най-хубавите обичаи на испанската мода – облеклата им са цветни, красиви и чудесно направени. Освен това аксесоарите са отлично допълнение като цвят и идея към сбирките и с едно извършване на покупки може да се купи цялостен комплект за сезона.

 

Custo



Тук единствено една дума е задоволителна – тишърт! Създадена от дизайнера Кусто Далмао през 1980 година, тази марка се прочува с забавните тишърти, за които ентусиазъм са калифорнийските сърфисти. И през днешния ден Съединени американски щати са най-големият пазар за стоките на марката. Дрехите им си личат отдалече, нормално всяка част е в друг десен, предната част и гърбът са изцяло разминаващи се, ръкавите са със напълно друга концепция и всичко това е някак налудничаво и доста радостно. Марката към този момент предлага цялостна гама артикули, само че тишъртите и блузите с дълъг ръкав си остават най-интересните им творения.

 

Skünkfunk



Дрехите на тази марка са създадени по всички правила на екологията и устойчивата мода и имат всевъзможни документи. Скроени са по този начин, че употребяват 100% от плата и нищо не се изхвърля (обичайният брак в този случай е 15-20%). Материалите им са с потвърден генезис, даже пакетите и пликовете им не са пластмасови, а са органични – направени са от царевична шума. Разбира се, всичките им облекла могат да бъдат рециклирани, стига да ги върнете в магазините.

Преди всичко обаче това са доста забавни облекла, всяка с дребна задявка или концепция, тъй че за девойките с въображение или просто в положително въодушевление това е един изцяло подобаващ магазин.

Благодарим на Yotuel за пътуването до Мадрид
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР