Мадрид. Мими Христова се върна триумфално на големия тепих след

...
Мадрид. Мими Христова се върна триумфално на големия тепих след
Коментари Харесай

Мими Христова и Тайбе Юсеин с титли, Евелина - с бронз

Мадрид. Мими Христова се върна триумфално на огромния тепих след 8-месечна пауза, в която претърпя интервенция и лекува трамва на ръката. На шампионата за Гран при на Испания в Мадрид европейската шампионка от 2020-а ликува с купата в категория до 65 кг след 5 победи. На финала Христова се наложи над канадката Алех Никел с безапелационното 10:0. Двете се срещнаха и в групата, като успеха още веднъж бе за нашето момиче - 14:4. В останалите срещи Мими преодоля американката Кло Огден с механически туш 10:0, както и канадката Оманда Савард (Канада) – туш.

С купа ликува и капитанката на националките Тайбе Юсеин. На финала в категория до 62 кг бронзовата олимпийска медалистка и сегашна европейска шампионка бе безапелационна против Ана Гонзалес (Канада) - 10:0. Преди това Тайбе преодоля шведката Йоана Линдборг с 5:0 и полякинята Паулина Дениз с 10:0.

Другата ни бронзова олимпийска медалистка Евелина Николова (57) взе бронз. В дребния край националката се наложи над Хана Тейлър (Канада) – туш. А преди този момент записа две победи и загуба на полуфиналите от бъдещата шампионка Анджелина Тисяк (Полша) с 0:4.

Останалите ни представителки Миглена Селишка (50 кг), София Георгиева (68) и Мария Оряшкова (68) не съумяха да стигнат до оценките.

" Доволен съм от представянето на всички девойки, освен от медалистките - сподели селекционерът Петър Касабов. - Ние слизаме от Белмекен, тук е доста топло и по-скоро се притеснявах от това по какъв начин ще се приспособяват в тези условия. "

След края на конкуренцията Мими Христова и наставникът Петър Касабов отпътуват за рейтинговия шампионат в Тунис (14-17 юли), на който ще започват и двама класици - международният и европейски вицешампион Кирил Милов (97) и " бронзовият " от международни и континентални шампионати Айк Мнацаканян (77). Двамата ще бъдат водени от треньора Емил Будинов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР