Мадлен Маккейн е най-издирваното момиченце в целия свят. Трагедията с

...
Мадлен Маккейн е най-издирваното момиченце в целия свят. Трагедията с
Коментари Харесай

Къде изчезна Мадлен Маккейн: Загадъчната история на най-издирването момиченце в света

Мадлен Маккейн е най-издирваното момиченце в целия свят. Трагедията с дребното дете се е разиграла в Португалия на 3 май 2007 година. 4-годишното момиченце от графство Лестършър изчезва ненадейно по време на отмора с родителите си Кейт и Хари Маккейн в курортно населено място на брега на Атлантическия океан.

Издирването й продължава и все още. През цялото това време изникват нови и нови теории, свързани с мистериозното й изгубване.
Изчезването
Във съдбовния 3 май в хотел Praia Luz Кейт и Хари дали на Мадлен и другите си две деца - близнаците Шон и Амели, мляко и бисквити, поставили ги да спят към 20:30 часа и дружно с другари отишли в ресторанта Tapas Restouran. На всеки половин час отскачали до хотелската си стая номер 5А, с цел да ревизират децата. Около 22:00 часа Кейт за следващ път влезнала в хотелската стая. Тя видяла, че близнаците спят в креватчетата си, само че леглото на Мадлен било празно, а прозорецът на стаята - отворен.

Майката претърсила всяко ъгълче на стаята, по-късно направила същото и в двора на хотела. Когато не разкрила и диря от щерка си, се обадила на мъжа си и му разказала всичко. Открила работещата в хотела детегледачка - Шарлът Пенингтън, а приятелите на семейство Маккейн се погрижили за близнаците.

Според показанията на бавачката, на 3 май тя се занимавала с деца до 22 часа. Именно тогава било взето и последното й поверено хлапе. Тя твърди, че е била на местопроизшествието след пет минути и че близнаците към този момент ги е нямало. Медиите обаче означават, че надали децата могат да бъдат взети за такова малко време. В думите на бавачката има и друго противоречие, защото при идването на служителите на реда близнаците са спели в креватчетата си.
Шарлът споделила, че първото, което е чула от майката на децата, било: " Те са я взели, те са я отвели! ", защото разтревожената майка предположила, че детето й е отвлечено. Въпреки това Кейт твърди, че единствените думи, които е произнесла, са: " Мадлен е изчезнала! ".

Полицията е пристигнала в хотела към среднощ. Първото позвъняване е получено към 22:14—22:15 часа.
Детето по този начин и не е намерено.




Другите показания и какво още е известно
Доктор Олдфилд твърди, че е ходел до прозореца, с цел да чуе децата - това се е случило сред 21:30 и 21:45 часа. По думите му, през прозореца се виждало единствено леглото на близнаците. В мрежата обаче настояват, че през прозореца е имало добра видимост единствено към леглото на Мадлен.



Бавачката е споделила пред полицията, че регионът е рисков и всички нейни колежки били предизвестени за съществуване на изнасилвачи.
С ключ се заключвала единствено основната врата на стаята, която при завръщането на майката, както тя твърди, е била отворена. От truecrime.guru означават, че нормално ключове от сходен вид се употребяват, с цел да затварят пространства, в които няма материални полезности. В хотела е имало по 4 ключа от всяка стая.


Балконската врата, по думите на семейство Маккейн, била затворена. Апартаментът се намирал на първия етаж.

Любимата играчка на момиченцето е лежала на леглото.


Следи от щурм не са открити. Щорите на стаята са били пуснати на половина.

В деня на изгубването Мадлен била облечена с розова пижамка. Момиченцето било високо към 90 см., със светла коса и сини очи.

Две от полицейските кучета, които са включени в издирването й, тръгнали по пътеката, която води към зоната за отдих, спрели до стълба на паркинга и изгубили следата. Издирването с кучетата траяли няколко дни.

Версии
1. Момиченцето е излязло единствено, изгубило се е, починало е или е било отвлечено.

2. Родителите инцидентно са умъртвили детенцето си и са се пробвали да скрият тялото му. Изказани са догатки и за това, че преди да заспи, Мадлен е взела сънотворни и че в наетия от родителите автомобил 25 дни след изгубването на детето е открита кръв. След това обаче полицията, съгласно някои данни, е опровергала версията.

По данни на truecrime.guru обаче, полицейските кучета са надушили миризма на кръв по играчката на момиченцето, зад дивана в гостната, до дрешника, от външната страна на прозореца и по някои облекла на майката. Същата миризма е усетена от кучетата и в багажника на наетия автомобил. Родителите от своя страна са съобщили пред полицията, че постоянно на Мадлен й течала кръв от носа.

Интересен факт е, че момиченцето е заченато след ин витро оплождане, само че когато португалската полиция е изискала медицинските картони на родителите от британските управляващи, не е получила никакви данни за ин витро процедури, както и информация за положението на родителите. Медиите настояват също, че по време на разпитите родителите са се държали необичайно.

3. Детето е отвлечено от педофили за откуп. Туристката Джейн Танър твърди, че във въпросната вечер към 22:15 часа е видяла покрай стаята на семейство Маккейн чужд мъж, който да носи на ръце детенце по пижама, само че в този миг не отдала огромно значение на видяното.


Полицията имала и обвинен за похищението - португалец на име Робърт Мурат (с съветски произход). Бавачката твърдяла, че го е видяла към 22:30 часа. По-късно обаче полицията смъкна обвиняванията против него.
И досега нищо не е ясно

За следствието на случая са изхарчени милиони от парите на английския поданик. Родителите на Мадлен имат вяра, че тя е жива и не престават да я търсят благодарение на разнообразни частни детективи. През март тази година бавачката на момичето даде изявление, в което в детайли споделя за съдбовния 3 май и за това по какъв начин бащата е търсил момченцето си под всяка кола.
А в мрежата се появи фотография, която демонстрира по какъв начин изглеждала Мадлен към днешна дата.



Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР