Мачовете за ФА Къп през уикенда предложиха исторически момент по

...
Мачовете за ФА Къп през уикенда предложиха исторически момент по
Коментари Харесай

Историческият пример за употреба на ВАР в Англия няма да става практика

Мачовете за ФА Къп през уикенда предложиха исторически миг във връзка с използването на ВАР в Англия. До този миг, в 210 мача досега, за разлика от всички други шампионати, в които се употребява системата, основният рефер в никакъв случай не бе употребявал монитора към терена, с цел да изгледа самичък повтаряне и да вземе решение за съответната противоречива обстановка. Майкъл Оливър бе първият, който направи това по време на вчерашния дуел сред Кристъл Палас и Дарби Каунти. Реферът самичък изгледа повтаряне на едно нарушаване, след което реши да покаже черен картон на Лука Миливойевич. Появиха се спекулации, че към този момент реферите са получили указания да употребяват мониторите. От асоциацията на професионалните рефери обаче обясниха, че няма смяна на политиката и потреблението на монитора няма да става честа процедура. Всъщност в самите написания към реферите се предлага те да употребяват мониторите точно при разглеждане на проблеми, свързани с възможни червени картони.

" Няма смяна в политиката, нито в позицията на ФА и Асоциацията на професионалните рефери (PGMOL). Такова е правилото през целия сезон, само че до момента не е имало подобен случай на неусетен червен картон и заради тази причина това бе първият сходен образец. Може би това ще сложи началото на повече такива случаи, само че не се чака неочаквана смяна от страна на ръководещи орган ".

Още при започване на сезона асоциацията е инструктирала реферите да употребява мониторите рядко, тъй като всеки обзор на обстановката по този метод лишава най-малко 90 секунди.

ФИФА пък предлага на гваните съдии тъкмо противоположното - реферите сами да преглеждат по-спорните обстановки на мониторите към терена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР