Мачовете в Израел ще са полезни за адаптацията на по-младите

...
Мачовете в Израел ще са полезни за адаптацията на по-младите
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Целта е ясна – 4 победи

Мачовете в Израел ще са потребни за акомодацията на по-младите момчета в тима

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Силвано Пранди разяснява пред медиите положението на лъвовете преди европейската подготовка в Израел. 73-годишният експерт посочи, че към момента може да направи рокади по повод групата за четирите мача в Хадера, които ще се изиграят сред 13 и 17 януари. В тях трикольорите се изправят против домакините и Австрия, като задачата е четири победи и класиране на шампионата на Стария континент през лятото.

Г-н Пранди, подготвен ли е тимът за европейската подготовка?
- Обстоятелствата са такива, че нямаме различен избор, с изключение на да сме подготвени. Остава напълно малко време и имам вяра, че с всеки един ден може да се подобряваме още и да отидем, с цел да създадем всичко допустимо и да спечелим и четирите мача. Ясно е, че нямаме три месеца, само че това важи и за другите тимове. Отиваме с ясна концепция и тя е четири победи.

Националният ни тим не е привикнал да играе европейски квалификации, само че могат ли те да са потребни, поради че се постановат много млади играчи?
- Това, че по принцип тимът не е привикнал да играе квалификации, нас не би трябвало да ни интересува. Нищо не може да се приема като даденост. Важното за всеки играч е да се концентрира върху това, което би трябвало да свърши – да извършва сервис добре, да посреща добре, да забива добре, нещата, които пожелаваме от тях. Не може да подценяваме никой и в последна сметка това са виновни мачове, към които би трябвало да подходим оптимално съществено. Колкото до това, което попитахте, до какъв брой ще са потребни тези мачове в квалификацията, сигурно един лагер с тренировки, с присъединяване в публични мачове, постоянно е потребен за израстването на един тим и адаптирането на по-младите момчета в него. До каква степен в този момент това ще ни помогне, занапред ще разберем, само че сигурно тези мачове са потребни.

Всички здрави ли са, има ли имена, които ще отпаднат, в това число и по отношение на положението на Ники Николов?
- Ще стартира от края. Ники Николов се усеща добре, има известна мускулна контрактура на гърба и предпочетохме да го запазим. Но в случай че трябваше да играе формален мач, с действителен залог, съм сигурен, че щеше да изиграе и пет гейма. Колкото до състава за Израел, има още няколко дни, в които да почистим този въпрос. Това е групата от 14 състезатели, която съм определил, само че имаме и 4-5 волейболисти, като Влади Станков, Гордан Люцканов, Георги Петров и Илия Петков, които упражняват с клубните си тимове и са подготвени да се включат, в случай че това се наложи. Това може да се случи при контузия или в случай че аз преценява от спортно-техническа позиция. Групата е от 18-19 души, които са подготвени, само че 14 ще пътуват в понеделник за Израел.

Какво би трябвало да подобрим в игрови проект?
- В треньорския щаб имаме работна стратегия, всяка заран проучваме предходните тренировки, а в този момент имаме и тези мачове, които играхме със Северна Македония. Анализираме всички аспекти, които се демонстрират, тъй че това ни следва още веднъж да го създадем. Истината е, че в никакъв случай не опира до едно нещо, което да може да се усъвършенства и то да ти донесе упования резултат. Винаги става въпрос за комплекс от дейности, дали даден играч се е справил със сервис, различен е покрил съотборник при офанзива, или пък разпределител е взел правилно решение… Това са цялост от фактори, които следим всеки ден, обсъждаме ги с играчите и се опитваме да ги подобря. " Тема спорт "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР