Мачовете между Германия и Мексико и Бразилия - Швейцария са

...
Мачовете между Германия и Мексико и Бразилия - Швейцария са
Коментари Харесай

Защо американците не гледат световното по футбол

Мачовете сред Германия и Мексико и Бразилия - Швейцария са двата най-гледани в историята на Fox Sport

© Francois Lenoir Още по тематиката
Кой ще завоюва от международното състезание по футбол

Спортът още веднъж обезпечи на президента Путин интернационална легитимност в интервал на изолираност
15 юни 2018
Колко влага Българска национална телевизия в международното състезание по футбол...

... и по какъв начин ще завоюва от него
14 юни 2018
Трудната спортна дипломация на Путин

Домакинството на международното състезание по футбол няма да промени имиджа на съветския президент в западния свят
14 юни 2018
Съединени американски щати, Канада и Мексико завоюваха семейството на международното по футбол през 2026 година
13 юни 2018 За първите 10 дни от Световното състезание по футбол 2018 година зрителската публика в Съединени американски щати е била с близо 44% по-малка спрямо 2014 година, сочат данни на компанията за разбори Nielsen. Спадът е съчетаем с излъчванията на мачовете на британски по Fox и тези на испански език по пуерториканско-американската тв компания Telemundo. Мачовете по Fox се гледат от приблизително 1.98 млн. души спрямо 3.55 млн. по спортния канал ESPN през 2014 година Telemundo регистрира гледаемост от приблизително 1.87 млн. души, до момента в който преди 4 години те са гледани от 3.3 млн. души по Univision, написа Bloomberg.

Не взе участие тимът на Съединени американски щати

Двете компании са платили повече от 1 милиарда $ за правата в Съединени американски щати за международното в Русия и за това през 2022 година в Катар и в този момент се сблъскват с идентични проблеми. Отборът на Съединени американски щати, който е най-съществен за локалните почитатели, не се класира за шампионата през 2018 година Разликата в часовите зони също оказват въздействие - мачовете стартират от 6.00 сутринта по Източното крайбрежие.

За първите 16 мача феновете са намалели с 44% спрямо предишното състезание, а това евентуално се дължи и на изменящото се държание на потребителите, съгласно медийния съветник Крис Бевилакуа. Голям поток от хора се насочва към онлайн предаване, което измества това по кабел. " Това не е изненадващо, следи се на всички места, още повече когато тимът Съединени американски щати не съумя да се класира ", споделя той.Според изпълнителния вицепрезидент на Fox Sport хората гледат все по-малко мачове у дома, само че повече в питейните заведения или на други обществени места.
Най-интересните мачове

Мачовете сред Германия и Мексико и Бразилия - Швейцария са двата най-гледани в историята на Fox Sport 1. Каналът доближи по-голям брой нови фенове, в сравнение с водещия канал на ESPN предходната седмица. " Това е първият път, в който доближаваме максимален обсег от всички спортни канали за цялата седмица ", споделя изпълнителният шеф Мулвихил. " Това е прелестно, повече от предстоящото! ".

В началото на международното компанията показа, че зрителската публика в ранна фаза е била с 32% по-висока в сравнение с междинната отпреди 4 години, с изключение на в мачовете на Съединени американски щати. Telemundo също се похвали, че е удовлетворена от обсега си.
" Започваме да усещаме ползaта от увеличението на зрителската публика в последните дни, защото това класира Telemundo като най-гледаната телевизия на испански език ", разяснява Лия Силкуор, старши вицепрезидент по проучванията в компанията.

Няма реклами, щом няма фенове

Fox Sports намали предстоящата публика, която подсигурява на рекламодателите, с 20%. Bloomberg регистрира през октомври, че малкия екран е понижила облагата си от реклами с към 20 млн. $, откакто тимът на Съединени американски щати не се класира за шампионата в Русия.
Мълвихил съобщи, че е удовлетворен от представянето на рекламодателите по време на шампионата. Компанията е изпратила единствено четири от общо 12-те си телевизионни коментатори в Русия, а останалите осем разясняват игрите от студио в Лос Анджелис.

Най-гледаният мач на Fox през първите 16 мача се оказа Бразилия против Швейцария, който притегли 4 млн. фенове. След Световното състезание през 2014 година Nielsen работи върху поправяне на методологията си за отчитане на стрийминг фенове, защото цифровите и мобилните варианти стават все по-популярни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР